Za vjetar u kosi
27

Heritage Customs nudi Defender kao kabriolet

D. B.
Originalni Land Roverov Defender se pojavio u nekoliko verzija, no danas je ograničen na modele 90, 110 i veći 130. U ponudi ne samo da nedostaje pickup, nego se Land Rover suzdržao i od proizvodnje novog kabrioleta. Međutim, za one koji žele vjetar u kosi, tu je Heritage Customs.

Nizozemski tuner je na bazi Defendera 90 kreirao svoj Valience Convertible, koji posjeduje sklopivi krov od tkanine, a koji pravi kontrast Sunbeam žutoj karoseriji. Ovo je druga konverzija za Heritage Customs s obzim na to da je nešto drugačiji projekt predstavljen prije gotovo godinu dana, a imao je fantastične bijele čelične felge. Najnoviju verziju krasi nešto raskošniji izgled uključujući dvobojne točkove, ali i rezervni točak fiksiran na petim vratima.

Heritage Customs je otišao dalje od jednostavnog uklanjanja fiksnog tvrdog krova i ugradnje elektronski sklopive alternative, dodan je i puni zaštitni kavez kako bi Defender bio čvršći i istovremeno sigurniji. Unutrašnjost je doživjela preobražaj. Krasi je žuti konac koji se slaže s bojom eksterijera, dok je armaturna ploča dobila 3D detalje napravljene aluminija. Pažljiviji pogled otkriva da Defender 90 ima i opciono centralno prednje sjedište.

Oni koji žele ovakav Defender moraju ga naručiti i čekati najmanje tri mjeseca, što će ih košati minimalno 82.500 eura plus donorski automobil, kao i porezi.

Očekuje se da će Heritage Customs uskoro predstaviti još jedan Valiance Convertible projekt.

SUV kabrioleti su još uvijek rijetkost, a uskoro ćemo precrtati jedan s liste jer je Volkswagen najavio da će T-Roc kabriolet otići u historiju nakon samo jedne generacije.

Neki će se sjetiti da je osim starog Defendera Land Rover imao cabrio-SUV pod nazivom Evoque Convertible, koji je bio prisutan kratko.