Svestrani Francuz
20

Sebastien Loeb će ove sezone dodati DTM u svoj repertoar

D. B.
Slavni fracnuski vozač i WRC legenda Sebastien Loeb okušat će se u DTM-u.

Loeb će debitovati u DTM-u ove sezone kao zamjena za Nicka Cassidyja koji propušta prvu utrku sezone u Portimau ovog mjeseca zbog takmičenja u Formuli E. Legendarni Loeb će se tako naći u Ferrariju 488 GT3 Evo 2020 koji pripada timu Red Bull AlphaTauri AF Corse.

Devetostruki prvak WRC-a će prvi put voziti u DTM-u, seriji koja ulazi u drugu godinu s GT3 automobilima. Francuz ima mnogo iskustva vožnje na stazi, a 2006. godine je osvojio drugo mjesto na utrci 24 sata Le Mansa. Također, bio je treći u World Touring Car Championshipu 2014. i 2015. godine.

"Vozit ću protiv profesionalaca u ovim utrkama, a prošlo je mnogo vremena od moje posljednje prave GT3 utrke. Cilj mi je da pronađem pravi ritam te da pokušam iskoristiti svoje iskustvo kako bih ukazao timu na podešavanja automobila. Znam da će biti teško, no automobili su zabavni za vožnju, brzi su i radujem se tome", izjavio je Loeb.

Treba napomenuti da je 48-godišnji Loeb završio drugi na reliju Dakar Rally ranije ove godine, a samo sedam dana kasnije je pobijedio na reliju Monte Carlo. Također, pobijedio je na ledu na utrci Race of Champions u februaru kada je u finalu bio bolji od Sebastiana Vettela, aktuelnog vozača Aston Martina u Formuli 1.

Vezani članci