Jedan od devet primjeraka
84

Za rijetki BMW M4 DTM Champion Edition potrebno je izdvojiti 169.900 eura

D. B.
BMW M4 DTM Champion Edition proizveden je kako bi se prolavila titula Schubert Motorsporta u DTM-u 2022. godine, a jedan od rijetkih primjeraka ovog modela ponuđen je na prodaju u Njemačkoj po cijeni od 169.900 eura.

Južnoafrički vozač Shelden van der Linde je 2022. godine bio prvak DTM-a u poretku vozača, a vozio je M4 s livrejom u kombinaciji crvene, žžute, crne i bijele boje. Te boje predstavljaju kompaniju Shell, koja je bila sponzor tima. Schubert Motorsport je naručio devet cestovnih primjeraka modela M4 s istom šemom boja, a jedan od njih traži novog vlasnika.

Ovaj rijetki model ograničene proizvodnje vjerovatno nije za svačiji ukus, no niko ne može osporiti činjenicu da je zaista poseban. Veći dio karoserije je lakiran u crvenu boju, no na strani suvozača je žuta boja, baš kao što je slučaj s Van der Lindeovim trkaćim automobilom, dok crne grafike krase haubu. Na prednjim blatobranima su bijeli detalji s njegovim brojem 31, dok je stražnja četvrtina vozačeve strane lakirana u žutu boju. Pragovi su u crnoj boji, a tu su i dodatni crni detalji na stražnjem braniku. Stražnji lip spojler je u žutoj i crnoj boji.

Automobil je opremljen s mnogo karbonskih dijelova, uključujući prednji lip spojler i stražnji difuzor.

Unutrašnjosti uključuje jarko crvene detalje uključujući one na sjedištima, jedinstvene pločice na pragovima s logotipom Schubert Motorsporta i Van der Lindeovim potpisom, nasloni za glavu sadrže ušiveni trkaći broj južnoafričkog vozača te natpis DMT Champion Edition. Mala pločica smještena na centralnoj konzoli sadrži konfiguraciju staze Nurburgring.

Zasnovan na modelu M4 Competition, DTM Champion Ediition pokreće 3,0-litarski twin-turbo redni šestak, koji razvija 510 KS i uparen je sa 8-stepenim automatskim mjenjačem. Snaga se prenosi na sva četiri točka.