auto
23

Otvoren novi Mazda prodajni salon u Sarajevu

Klix.ba
U srijedu u novootvorenom Mazda BiH salonu, koji se nalazi na adresi Ante Babića bb (Brkić Petrol), održana je pres konferencija povodom otvaranja autosalona Mazda BiH.

Pres konferenciji su prisustvovali NJ.E. Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH, predstavnik Mazda Europa Heimo Egger i predstavnik Connecte Senad Sefić.

Pres konferenciju ispred Connecte je otvorila Zinaida Kurtćehajić naglasivši da je Connecta nedavnim potpisivanjem ugovora postala jedini ovlašteni Mazda partner u Bosni i Hercegovini. Kurtćehajić je predstavila nove Mazda modele, historiju Mazde te novu Skyactiv tehnologiju.

Senad Sefić pozdravio je sve prisutne i istakao kako je neizmjerno ponosan na Connecta tim, rekavši ovom prilikom da je zajednički trud i rad tima rezultirao uspješnom saradnjom Connecte i Mazde Europe.

Predstavnik Mazda Europa Heimo Egger je prisutnima predstavio niz uspjeha koje je Mazda postigla u prethodnom periodu, izdvajajući posebno nagrade za Mazdu 6, te prije dva dana dodijeljenu Red Dot nagradu za dizajn nove Mazde3. Prema riječima Eggera Mazda je oduvijek kreirala automobile i tehnologije drugačije od ostalih, a njena posljednja Skyactiv tehnologija je upravo pokazatelj da je moguće napraviti kompromis između niske potrošnje goriva i dobrih performansi automobila.

Dugoročni cilj Mazde je privlačenje novih klijenata u Evropi, što Mazda i postiže povećanjem tržišnih udjela u svim zemljama. Posebno je naglasio situaciju u regiji (Hrvatska, Rumunija i Mađarska) gdje Mazda bilježi snažan tržišni rast. Egger vjeruje da je sada pravao vrijeme za Mazdu u BiH da se uspješno pozicionira na tržištu BiH svojim inovativnim i nekonvencionalnim tehnološkim rješenjima.

Egger je siguran da će Connecta dobrom kvalitetom usluge, odnosno dobrim autoservisom osvojiti tržište BiH. Ovom prilikom Egger je poželio uspjeh Connecti kao jedinom ovlaštenom partneru Mazde u Bosni i Hercegovini.

Specijalni gost otvaranja autosalona Mazda je bio ambasador Japana, NJ.E. Hideo Yamazaki koji je rekao da mu je čast i zadovoljstvo da prisustvovati otvaranju Mazda BiH salona i da vjeruje da je budućnost Mazde sjajna. NJ.E. Hideo Yamazaki istakao je da je Mazda uspjela kreirati pozitivni brend imidž u regiji, a naravno i u BiH, zahvaljujući svojoj inovativnoj tehnologiji i sigurnosti vožnje. Ovom prilikom Ambasador ponosno ističe pažnju koju je Mazda posvetila ekologiji, ali i na performanse koje su iz godine u godinu sve bolje.

Posebni gosti ovog događaja su bili predstavnici Mazda Hrvatske, Renata Jagetić i Ante Bartulović.

Predstavnici Mazda BiH su za kraj naglasili da se raduju početku jednog uzbudljivog putovanja I razvijanja brenda Mazde u Bosni i Hercegovini, kao i popularizaciji istog među širom javnosti. Isti dan je u Mazda BiH salonu održana testna vožnja Mazde3 i Mazde CX-5 otvorena za sve zainteresirane goste.