Osvježenje
8

Hyundai predstavio redizajniranu Elantru: Novo lice, više sigurnosnih sistema

Klix.ba
Osvježena Elantra koja je premijerno predstavljena 2016. godine u prodajne salone širom svijeta trebala bi stići početkom jeseni.

Posao koji su dizajneri južnokorejske automobilske kompanije uradili na osvježenom izdanju Elantre prvenstveno je urađen na karoseriji automobila koji je dobio novi poklopac motora, prednji odbojnik, masku hladnjaka i kućišta svjetala, što Elantru čini znatno upečatljivijom u odnosu na model prije „zatezanja bora“.

Nekolicinu izmjena pretrpio je i zadnji dio automobila na kojem se ponajviše ističe novi oblik i grafika kućišta svjetala, a u Hyundaiju su pripremili i novodizajnirane komplete 15, 16 i 17-inčnih aluminijskih felgi. S boljim paketima opreme svjetla su opremljena LED tehnologijom.

Izmjene u prostranoj putničkoj kabini uključuju AVN 5.0 multimedijalni sistem i nekolicinu redizajniranih tastera. Pored standardnog 5-inčnog displeja za upravljanje multimedijom Hyundai nudi i opcioni 8-inčni display s kojim u tom slučaju stižu aplikacije Android Auto i AppleCarPlay, a navigacioni sistem i Infinity audio-sistem čine standardnu opremu u skupljim paketima opreme.

Hyundai je također unaprijedio i proširio ponudu sigurnosnih i sistema za pomoć vozaču, a ono što nisu mijenjali u ponudi za redizajniranu Elantru odnosi se na dosadašnju ponudu motora i mjenjača koja je (na našem tržištu) zasnovana na 1,6-litarskom četverocilindarskom benzinskom (128 KS) i 1,6-litarskom četverocilindarskom turbodizelskom motoru (136 KS) koji se mogu kombinovati s ručnim i automatskim mjenjačima.