Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jaranu drži se ti voljna ja ženi ne vjerujem kad vozi a kamoli nekom auto pilotu...
Ove stvari su neizbježne, ipak je to prvi komercijalno autopilot vozilo. Možda se malo požurilo sa puštanjem na tržište ali to ne mijenja činjenicu da je ovo budućnost automobilske industrije.
Naravno da je ovo budućnost ali ako tehnologija koja može ugroziti nečije živote nije spremna za široku upotrebu, nisu je ni trebali stavljati u automobil. I ako su već odlučili da obične vozače koriste kao pokusne kuniće, nisu je trebali zvati "autopilot" već "asistent za vožnju autoputom" ili tako nešto, da se ljudi ne opuštaju misleći da će ih auto sigurno odvesti negdje dok oni gledaju Harry Pottera na tabletu. Zbog marketinške cake čovjek poginu, a ovi su samo imali sreće.
@Onaj mali Nije da je tehnologija nespremna nego je narod nespreman i preentuzijastican. Lik koji je nedavno poginuo je gledao Harry Pottera na portabl DVD playeru kad se sudar desio, a youtube kanal mu je pun videa gdje pusta auto da vozi dok on cita knjige isl. Sto je, kad se uzme u obzir da je "auto pilot" striktno i eksplicitno samo ispomoc a ne za autonomnu voznju i da se vozacima napominje da drze nogu kraj kocnice i ruke kraj volana - u najmanju ruku neodgovorna voznja.
HO HO HO, nisu ubacili najnoviji "Traktor prikolica" software update..........
ja kad hoću da me neko drugi vozi, idem taksijem ili Autobusom. Kakav je to čejf halaliti se nekakvom kompjuteru?
Baš su riješili da sjebu Teslu...
E tako bude kad autom upravlja pilot... Jos samo da puste sofere da upravljaju avionima....:-) Treba samo autopilote zamijeniti autosoferima i rijesen problem :-)
Tesla X nije detektovao traktorsku prikolicu?? Autopilot je namijenjen iskljucivo za autoput, otkud traktor na autoputu.
Ne može mašina predvidjeti, sta covjek moze smisliti!
koje sranje od medija... čuj tesla učesvovao u nesreći... pa naravno da se može desiti nesreća... lamborghini se zapali onako u sred bijela dana na sred ceste, sve super... porsche isto tako... bmw, volkswagen, audi, gmc, ford i ostala sranja u milionskim ciframa svakodnevno odnose živote diljem svijeta zbog kojekakvih nesreća, ali naravno da lobi pravi frku ako neko pogine u tesli... jebite se...
...teslaši su nekog ozbiljno nagazili.
ma cifutska posla...
nista bez golfa 2
nije cudo da google vec godinama testira ovu tehnologiju i jis je nisu pustili u komercijalnu upotrebu. mozda su malo pozurili. mozda vec sada je autopilot sigurniji od covjeka, al i ako nije bit ce za godinu dvije. za 10ak godina ce svi auti imati ovu tehnologiju a smrtnost u sapbracaju ce se prepoloviti. siguran sam
100% prosla muha ispred kamere i zbunila auto pilot... Smrt svim muhama... Zivio tesla...
u mene golf 2 ima autopilota i nikad mi se to nije desilo tesla ugledaj se na golfa 2
ja imam model s i ok je nije los
ne vjerujem ti
jao ovog tesle polomi sve zivo haha