U tri različite boje
59

Mercedes će proizvesti 1.500 primjeraka modela G500 V8 Final Edition

D. B.
Smanjenje zapremine motora donijelo je još jednu žrtvu jer se Mercedes-Benz oprašta od V8 motora u modelu G500.

Final Edition je zapravo posljednji put da njemački luksuzni brend ugrađuje osmocilindrični motor u G500, a model za 2024. godinu će pokretati manji 6-cilindrični agregat. Labuđi pjev je uslijedio tri desetljeća nakon predstavljanja modela 500 GE V8, originalne G-Klase s V8 motorom.

Brojčano ograničeni model će biti dostupan u Obsidian crnoj, Opalith Magno bijeloj i Magno maslinasto zelenoj boji, a svaka od tri varijante će biti proizvedena u 500 primjeraka. Također, svaki primjerak će nositi "Final Edition" oznaku, kao i hromiranu konturu na poklopcu rezervnog točka. Mercedes je za terenac odabrao 20-inčne AMG felge s duplim krakovima, koje su lakirane u boju karoserije ukoliko se odabere Magno maslinasto zelena. Međutim, u slučaju preostale dvije boje, felge će biti u crnoj boji. Promjene eksterijera "zaokružuju" logotipi na štekama vrata.

Prilikom otvaranja vrata se na tlo projektuje G logotip i natpis "Stronger than time". Poruka je aplicirana i na prekrivač za automobil koji dolazi uz svaki primjerak posljednjeg modela G500 V8. Na pragovima i ručkama vrata ispisano je "Final Edition", kao i na stražnjoj strani ključa.

Mercedes je gotovo svaku površinu u unutrašnjosti presvukao Nappa kožom, a to uključuje i prostor za prtljag te panel s dugmadima za podešavanje sjedišta. Terenac je opremljen Burmester ozvučenjem, dvobojnim sjedištima i kožnim stropom s centralnim dijelom u boji centralnog dijela sjedišta sa istim dijamantnim šavovima.

Ispod haube nije bilo promjena pa se tu i dalje nalazi 4,0-litarski V8 twin-turbo motor koji razvija 416 KS i 810 Nm obrtnog momenta.

Mercedes će posljednje primjerke modela G500 V8 proizvoditi između septembra i marta 2024. godine.

Također, kompanija ne odustaje od proizvodnje G-Klase s konvencionalnim pogonom, kojoj će se pridružiti i električni model EQG na istoj platformi.