Veliki favorit
1.1k

Tokom nastupa Izraela ponovo se čuli zvižduci, organizatori montirali aplauz i ovacije

L. R.
Eden Golan (Foto: EPA-EFE)
Eden Golan (Foto: EPA-EFE)
Predstavnica Izraela Eden Golan nastupila je u finalnoj večeri Eurosonga, a publika je ponovo izviždala njen nastup.

Naime, na društvenim mrežama se dijele snimci iz Malmo Arene na kojima se mogu čuti zvižduci i bojkot tokom nastupa Izraela, ali baš kao i u polufinalnoj večeri koja se održala u četvrtak, na televizijskom prenosu mogle su čuti samo ovacije i aplauz.

[TWITTER]1789382114279882765[/TWITTER]

Publika je u četvrtak na probi također izviždala izraelsku predstavnicu, a muškarci koji su iz publike podigli palestinsku kefiju, bili su izbačeni iz dvorane. Ipak, Eden smatra da će njen nastup pomoći u ujedinjenju ljudi.

"Ovo je vrlo važan trenutak za nas, posebno ove godine. Osjećam se počašćenom što imam priliku biti glas svoje zemlje", rekla je ranije Eden Golan za Reuters. Podsjećamo, brojni evropski umjetnici potpisali su peticiju protiv nastupa Izraela na Eurosongu, ali EBU je izjavio da bi bilo kakva zabrana njihovog nastupa bila politička odluka. S tim u vezi u Malmeu su se u četvrtak i danas održali i propalestinski protesti.

Također, poslije drugog polufinala, šanse za pobjedom Izraela su naglo skočile i sada se prema kladionicama nalazi na drugom mjestu, dok je na prvom mjestu još uvijek hrvatski predstavnik Baby Lasagna.