Brojne reakcije
103

Slavnu glumicu čije je bogatstvo procijenjeno na 95 miliona dolara ismijavaju: Ja sam srednja klasa

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Australska glumica Cate Blanchett našla se na udaru kritika nakon što je izjavila da pripada srednjoj klasi. Njeno bogatstvo je procijenjeno na 95 miliona dolara.
Naime, ona je na konferenciji za medije koju je organizovao UN tokom Cannes Film Festivala govorila o davanju prilika filmskim radnicima koji su izbjeglice.

"Ja sam bjelkinja, privilegovana sam, srednja sam klasa i mislim da svako može biti optužen da ima 'kompleks bijelog spasitelja'. Da budem potpuno iskrena, moja interakcija s izbjeglicama na terenu i u sredinama u koje su preseljeni je potpuno promijenila moj pogled na svijet i krajnje sam zahvalna na tome", između ostalog je rekla.

@apnews

From @AP Entertainment: In Cannes, Cate Blanchett reflects on her experience as a UNHCR Goodwill Ambassador, and the importance of giving filmmakers who are refugees a platform to tell their stories.

♬ original sound - The Associated Press
Dodala je da je upoznala izvanredne ljude s izuzetnim talentima i nevjerovatnim perspektivama. No, brojni korisnici društvenih mreža su je počeli ismijavati zbog tvrdnje da pripada srednjoj klasi.

"Ti misliš da pripadaš srednjoj klasi?", "U kojem univerzumu ti živiš?", "Ne mogu vjerovati da je ovo izjavila. Nema veze s realnošću", "Ako si ti srednja klasa, šta sam onda ja?", neki su od komentara.

Glumica se još uvijek nije oglasila povodom ovih kritika. Podsjećamo, ona je na crvenom tepihu Cannes Film Festivala prošetala u haljini u crnoj, bijeloj i zelenoj boji. Na ovaj suptilan način je pružila podršku Palestini.