{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Željka Cvijanović na svečanosti preuzela mandat predsjednice RS-a

19.11.2018. u 18:31
39
123
Željka Cvijanović na svečanosti preuzela mandat predsjednice RS-a
39
Svečana primopredaja dužnosti predsjednika Republike Srpske između Milorada Dodika i Željke Cvijanović završena je večeras u Banjoj Luci.
Ceremonija je počela ispred Palate Republike intoniranjem himne “Moja Republika”, postrojavanjem svečanog voda Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i predajom raporta Cvijanović, novoj predsjednici Republike Srpske, piše SrpskaInfo.

Tokom svečanosti u ovalnom salonu izvršena je i primopredaja predsjedničke zastave i Ustava.

Dodik je rekao da RS kreće u put jačanja i da je ovo drugačiji period nego kada je on postajao predsjednik RS.

Dodao je da je ponosan na to što je bio prvi predsjednik RS koji je to bio u dva mandata i da se nada da će to i Željki Cvijanović poći za rukom.

Cvijanović je izjavila da je pokazana sposobnost RS da brzo implementira rezultate izbora.

"Radit ću ovaj posao časno i pošteno. Uvijek je izazovno kada nakon Dodika dolazite na neku poziciju, ali ćemo funkcionisati kao tim. Sa Dodikom kao srpskim članom Predsjedništva biće olakšana saradnja institucija RS sa našim predstavnicima u Sarajevu. Vjerujem u Republiku, u našu bolju budućnost", rekla je Cvijanović pred brojnim poslanicima i funkcionerima vladajuće koalicije koji su došli da uveličaju svečanost.

Primopredaja dužnosti predsjednika Republike Srpske uslijedila je nakon što su Dodik, koji će sutra preuzeti funkciju člana Predsjedništva BiH i Cvijanović položili svečanu zakletvu na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: