{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene još uvijek u nepovoljnijem položaju na muškarce

S
17.7.2012. u 21:59
0
3
Žene još uvijek u nepovoljnijem položaju na muškarce
0
Žene još uvijek u nepovoljnijem položaju na muškarce
Žene se još uvijek nalaze u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce kada je riječ o ekonomskoj jednakosti i političkoj moći, iako je napravljen značajan napredak u mnogim oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvena zaštita i zapošljavanje, zaključak je međunarodne konferencije "Žene u diplomatiji".
"Ovo se posebno odnosi na kreiranje i sprovođenje spoljne politike, s obzirom da žene čine manje od 20 posto ljudi koji donose odluke na svjetskom nivou. Snažnije uključivanje žena u upravu i javni sektor značilo bi pospješivanje socijalnih promjena i ekonomskog rasta", zaključeno je na skupu.

Na konfereniciji je učestvovala zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić

Učesnici konferencije su konstatovali da će nova generacija žena uključenih u centre političkog i diplomatskog odlučivanja značajno doprinijeti povećanju reformskih kapaciteta svake zemlje, ocijenivši da će konferencija iz Rima dovesti do stvaranja jedinstvene mreže uspješnih žena, u privatnom i javnom sektoru koja će se zasnivati na uzajamnoj razmjeni iskustava.

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova Italije, a skup se fokusirao na pitanja položaja žena u diplomatiji, ulogu žena u demokratskim promjenama i pitanja ekonomskog razvoja sa stanovništa položaja žena, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: