{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana debata o ravnopravnosti žena u BiH

26.4.2012. u 15:19
0
0
Održana debata o ravnopravnosti žena u BiH
0
Održana debata o ravnopravnosti žena u BiH
EU info centar Sarajevo je organizovao V Euditorium debatu koja je održana na Jahorini u hotelu Termag, a debata je bila posvećena ženi.
Tema debate je bila "Gender & EU". Učesnici/e debate su bili/e predstavnici/e EU, vladinog i nevladinog sektora, gender centara u BiH, asocijacije studenata i drugi.

Predavačice na debati su bile Vedrana Frašto – PR menadžerica Fondacije CURE koja je govorila o "Položaju žena u javnom i političkom životu Bosne i Hercegovine" čime je izazvala veliku diskusiju učesnika/ca koji/e su iznijeli/e podijeljena mišljenja o temi.

Druga predavačica Vanja Matić, gender savjetnica u Nato štabu u Saraejvu je govorila o "Rodnim pitanjima i NATO perspektivi" gdje je iznijela vlastita iskustva sa radnog mjesta govoreći koliko je/nije u BiH i Europi zastupljena gender ravnopravnost i koliko je to važno za BiH pri ulasku u EU.

Treća predavačica brigadirka Mersida Mešetović je govorila kako je dospjela do najveće funkcije koju žena obnaša u BiH u sklopu Oružanih snaga a to je čin brigadirke. Učesnici/e su pokazali veliko oduševljenje i zainteresovanost o ovim temama.

Insistirali su na organizaciji više seminara i debata na slične teme govoreći kako je odabir predavačica bio vrlo dobar zbog različitosti njihovih poslova, temperamenata, funkcija a opet imajući zajedničku nit koja ih veže a to je borba za gender ravnopravnost na radnom mjestu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: