Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve sami licemjeri, jedni druge naguzuju, a naši zaglupljeni narodi se još uvijek nadaju nekakvim euroatlanskim integracijama i ostalim zabludama.
Nije uopće bitna Francuska. Blizina Australije i Kine i njena anglosaksonska politička orijentacija čini je idealnom za "obuzdavanje" Kine. Naime SAD je prije nokoliko dana testirao podmorničku varijantu Trident II balističkog(nuklearnog) projektila kojima bi se naoružale hipotetične australske podmornice na nuklearni pogon. Moguće je i vrlo vjerovatno kršenje sporazuma o australiji kao denuklearizovanoj zemlji ali stvari su vojno i strategijski hitne - ko mari za stare sporazume.
Za one koji to ne prate Kina i Australija već dugo su u ekonomskom ratu . Kina ih je praktčno okružila ulažući novac u otočja blizu obala Australije.
I? očel biт?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Evo u tri rečenice. GB nije vise članica EU. 2016 je bila. Na Australskoj zastavi ima zastava GB. Pa neće pare sada davati Francuzima.
Ако нејебу Французе 5% шта Балкан да очекује. И klix нема потребе толико да правда америчке потезе, када свима остављају горак укус у устима.
Kad bi se kinezi ponašali kao ovi, cijeli svijet bi se zvao Kina odavno
Auuu koliko je ovdje love u pitanju....ne bi znao tu cifru da napišem. Morao bi tražiti pomoć francuza.
Mi smo u Australi vec neko vrijeme nemilosrdno izlozeni od strane Kine,nepostivanjem potpisanog slobodnog trzista do pokusaja mijesanja u unutrasnji poredak,stoga je bio i neminovan ovaj pakt,AUKUS koji ce donijeti balans i urazumiti Kinu da nemoze raditi sta hoce.Sta je danas Francuska,zemlja sa stalnim mjestom u SB UN i zemlja koja ima nuklearno oruzje i to je sve.O postenju i ganjanju licnih interesa netreba govoriti,svemu dodje racun na naplatu pa i njima.
Zbog para
Kina je se opredijelila da do 2050 postane glavna u svijetu i shodno tome već agresivno povećava vojne kapacitete. A Francuzi i Njemci kao i uvjek neodredjeni, i tamo bi i vamo bi, a kad dodje 5 do 12 molice Ameriku i Britaniju da ih vade iz kinesko-ruskih govana.
Francuski Mistrali - Australijske podmornice Kad ste vi ruse nagu*ili za brodove bilo vam je lepo a sad kad su vas ameri za podmornice ciju ciju misevi maleni
Prije pet godina Rusi su od Francuza očekivali dva desantna broda - nosača helikoptera klase Mistral. Pred isporuku, Ameri kažu ne Rusima (zbog Krima) i Francuzi ih poslušaju. Brodovi su većim dijelom bili i plaćeni. Sve se vraća sve se plaća....
Hahahha kakvi Rusi. Oni nešto naručili I platili. Nemaju para da održavaju jedini nosač koji imaju a kamo li da kupuju nove.
treba ici ka EU i natou ali samo prividno ono kao zelimo to a uzdati se u svoje oruzje i ostalo izmedju ostalog u buducnosti ce gotovo pa sigurno biti ratova koji ce pokvariti to neko blagostanje
Podmornice će u najboljem slučaju biti izgrađene 2030. Do tada će Kina igraditi najmanje 20.
Mislim dase francuska treba okrenuti BiH kao reginalnoj ekonomsko-vojnoj velesili i tako nastavi ti svoj put prosperiteta
Pocela ja vrana vrani oci vaditi
pa je l neko misli da nukelarna sila francuska, 2. vojna sila NATO-a, najvaznija zemlja pored Nemacke u EU, koja je upravo ispusila 40 milijardi, da podrzi americke interese na Balkanu? A Amerikanci se okrecu trci sa kinezima na Pacifiku (otud Australija). Ovo su sve gore vesti po islam na balkanu.. Jedva cekam da ujedinimo Srpsku, da vriste baljad na kliksu!
Na Balkanu je opet glavna Turska.
Ne bi ja o vrištanju. Bošnje imaju 51% Bosne. A Srbi izgubiše 30% Hrvatske i cijelo Kosovo. Zamisli samo, na račun Srba Hrvatska dobi Istru i Dalmaciju da bi vas na kraju bacili u smeće