Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
joj sto ste poceli lupati... trujete narod glupostima.. ovo sve sto pisete o toj islamskoj drzavi su gluposti i izmisljotine.. nije narod glup.
sto je najgore, JESTE.. svi se zadovoljavaju ovim sto pisu potplaceni mediji, a niko da malo bolje istrazi malo dublje... npr KO je i STA je vodja "IDILA"? na koji nacin je dosao na celu, ko ga je angazovao, ko ga financira i koje je vjere.. ne daj Bozze da izadje na vidjelo da je mossadov agent ili ne daj Bozze zidov.. to se nebi uklapalu u stav i misljenje koje sad imamo.. to bilo bilo kontra svega sto citamo, te iz tog razloga i ne zelimo da znamo ko i sta sve stoji iza toga i sa kojim ciljem, pa prihvatamo ono sto pise klix i ala klix kopirajuci od CNN-a i ostalih glasila USA i Izraela..
plitak si.. tako si plitak..
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
a ja ovih "građana" IS-a ... nešto su mi puno osjetljivi ,ko neke babe svaki im q smeta .... a i treba vam smetati , ima istine u toj vašoj klasifikaciji ove skraćenice bićete zgaženi poput žohara ....
HILAFETIĆ ! sve rečeno !
Al izmišljate ove bajkice za malu djecu
Možete vi govoriti šta hoćete. Ali IS je trenutno najveća prijetnja i strah izraelu. Ne troše amerikanci bez veze milijarde da ih zaustave. Jedina prepreka da napadnu izrael je čifutski zaštitnik assad (pogledajte kartu teritorija i vidjet ćete da je assad štit izraelu), ali kako vrijeme odmiče sve više se steže obruč oko izraela i zbog toga su se svi uspaničili.
Sudeci po komentarima bosnjaci podrzavaju IDIL! :)
Ne podrzavao mi , vec VI koji ste ga stvorili i koji ce vam se obiti o tintare...
Ko mi? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Da, zovu ih Daesh , ovo sto pisu o isil-u mozda nisu gluposti, glupi su ljudi izgleda. Je li iko primjetio da je ISIL vec prihvacena drzava ???? Zar starni mediji ne bi trebali da ih zovu so called islamic state ili allegedly islamic caliphate ili separatists ili vec takvo nesto ????? Kako su ostali svi separatisti a ovi nisu ???? Odgovor?
IDIL- idiotsko debilski izraelski lobi
HAHAHHAA, sad KLIX zna i sta IDIL-u smeta?! i sto je jos gore, pisu o tome!?
Kad je amerika tako zlatna, što su prije rata u iraku svi novinari istjerani, osim podobnih američkih "novinara, humanitaraca". Očito da su mnogi zločini sakriveni, koji se nikad saznati neće, a IDIL je samo ogledalo tog zločina. Ne gledaj u ogledalo, već u lik.
živ se isekirah šta te budale vole ili nevole.
Ono što IDIL radi svojim protivnicima je samo jedna strana medalje, isto rade i njima, ma ustvari i gore..
Zvanično dakle "Država islamskog kalifata" (DIK), odnosno to isto ali skraćeno "Islamska država" (IS). Samo, koristiti skraćenicu IS znači obuhvatiti sve islamske države, Saudijsku Arabiju, Bruneje, Iran, i ovaj zamišljeni kalifat... jer sve su one islamske države. Ali nisu zajedno s kalifatom. Zato skraćenica IS ne odgovara. Stoga ih je bolje nazivati Država Islamskog Kalifata (DIK). Tako se zna na šta se misli; zna se da ne misliš na Iran, zna se da ne misliš na Bruneje ili Saudiju. Kad kažeš DIK tačno se zna da govoriš o kalifatu.
"... pise CNN". Seems legit :D
Savjet svima da pogledaju Adam Curtis - Bitter Lake. To je za one koji su malo školuvali i znaju engleski.
PsyOps - medijsko izazivanje šoka, tuga, radosti kod pojedinaca kako bi se usmjerili na put kako velike sile žele Interesantno kako nikad o ISILu nema ništa konkretno, nego samo stravično! wow! pogledajte šta je ISIL uradio!!!! i onda se maksimalno ocrni, da bi i kamen proplako, a kad assadovci pobiju nevinih 40 civila, onda je to najobičnija egzekucija, i vijest se objavi samo da popuni kategoriju "svijet"