Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kaze diktator...naravno...Liberalizm nije zastario nego n ikad nije bio namjenjen dobrom dijelu svijeta..Jednostavno osim evrope (zapadne) i par drzava po svijetu, diktatura odgovara vecini drugih mjesta zato sto socioloska razvijenost drustva zahtjeva tako....Liberalizm jeste za Holandije a za Rusija i jeste diktatura...Rusija ce biti za liberalizma mozda za nekih 30-50 godina...
Ako Rusiji ne treba realizam,onda nije realno ni da ga ima za 30-40god ,kako ti kažeš...
@Jutolkingtomi ti ocigledno nemas pojma istoriju, govoris kao da su zapadne zemlje andjeli, zaboravljas, da su najvece zapadne, liberalne zemlje bile imperije, pocevsi od Francuske, Britanije, Spanije itd. te zemlje su izgradjene na krvi robova i nepravde, sada im se samo vraca, a liberalizam ce ih unistiti
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Neka hvala.Ja ipak biram uvijek demokratije.Hebeš sistem u kojem ti može bez razloga pokucati na vrata i da te mrak pojede.Samo jer se nekom ne sviđa koje knjige čitaš.Nigdje nije savršeno ali ipak je svjetlost i šarenilo ljepše od diktatorskih sivila.
@kardelj71 pa mozes i u rusiji knjigu citati koju hoces, ali ne mozes promovisati poremecene vrijednosti poput lgbt na tv/u ili silovati zenu na sred ulice i biti pusten nakon pola sata kao u svedskoj
Stravično je da je neko ko snosi krivicu za toliki broj izbjeglica u svijetu, ima tolike kritike na evropske zemlje što primaju iste. Ključ je u njegovim i Trumpovim rukama i oni to mogu da riješe za 5 minuta, ali neće jer im ta politika odgovara. Nevjerovatno mi je da se toliko ljudi još pali na ovu njegovu političku retoriku.
Mi koji smo glupi ko kura* i što dopuštamo da nam se sve dešava je potrebna diktatura, dokle god nastavimo dudlat ovoj našoj okorjeloj velegospodi koji primaju plate, a ništa ne rade neće nam biti bolje. Ali to naši starci ne vide tako jer po bogu oni su se borili za ovu zemlju i sve ostane kako je prošlo vrijeme bilo bolje.
Nekad je Rusija bila glavna zemlja njihove interpretacije komunizma, a sad su postali glavna populistička nacija u svijetu. Sve ovo što se dešava na zapadu i kod nas, to Putin organizuje i finansira.
@BrexitParty Dokaze nemam, a i da ih imam to nema nikakvog efekta pošto kod ruske politike ne vlada zdrava logika. I kad im dokažeš nešto, oni i dalje nastavljaju sa svojim nebulozama. Kad čujem priču populista i priču Rusa i kako populističke partije u Evropi opravdavaju sve postupke Rusije, zaključak je lako izvesti.
Liberalizan u praksi ne postoji. To se samo tako zove. Država uvijek interveniše kad god malo pođe po zlu na zapadu.
aham zato liberalne zemlje vode svijet u inovacijama, ekonomiji i zivotnom standardu
@Liberalista ...odlicno...neka vrate indicima sto su ukrali...pakistancima..narodima afrike i amerike...neka vrate aboridzinima sto su ukrali...neka vrate libiskom narodu naftu...zasto arapi zive kao bjeda uz onoliko nafte?...kada vrate sve sto nije njihovo...vidjet cemo kako vode svijet u ljepsu buducnost...ili ti smatras da je sasvim prirodno jednog dana se probuditi i reci...ajmo danas oteti libisku naftu?
sad malo ozbiljno...lako je evropskim zemljama sad glumiti liberalizam...2 000 godina su brutalno pljackali i ubijali po citavom svijetu...citave narode su istrebili oteli im sve vredovti i bogastvo...danas kad ne mogu otimati na brutalan nacin izmislili su liberalizam...liberalizam znaci da svi osim se i amerike moraju otvoriti svoje granice...to znaci da eu moze uvesti kontrole ali ostale zemlje ne...plus radna snaga ne smije biti skuplja od 300 eura mjesecno...
@DRY374 100%
...sve je receno u ovom tekstu....nas jedini posao je da sto vise migranata uputino u eu jer oni zele u eu..njih zeli eu....dakle....neka nas palte mi cemo njima slati desetine hiljada svakog dana...erdoane..pustaj....:)
"...Ono što smatram da je zastarjeo su autoritarnost, kultovi ličnosti, vladavina oligarha, čak i ako ponekad djeluju djelotvorno", rekao je Donald Tusk." Tacno kao da je o BiH govorio! Strasno u sta se "demokratski izbori" medju nepismenim narodom pretvorise od 1991-e na ovamo...
Izgleda da bi ovaj Putko ubrzo mogao uzeti Dudka za savjetnika jer i Dodo zastupa identicnu tezu.
kakvi retardi komentarišu o liberalizmu,a i ne znaju šta je i šta znači..vidimo se u devetom mjesecu na lgbt skupu liberali...seljoberi lojavi bi u liberalno društvo?pa,neće vas niko jadnici....možda abas adis ima rješenje za vas prozapadne .....ili metla i mješalica ali u liberalnoj olandiji........
Putinu, socijalizam je zastario. Libertarijanizam ne!
Ono kad visestruki KGB ubica pocne pametovati. Gdje njegova filozofija vodi najbolje se vidi ovih dana u Genocidnom Djikanistanu - zabrana svih sloboda, ubistva nevinih, premlacivanja penzionera turista. Oni preostali nezatrovani Srbi masovno bjeze na liberalni zapad, ne vidim nikog da bjezi celavom patuljku u zagrljaj.
@Sezam ti si preskočio terapiju?izađi smradino izluftiraj frizuru mentolu lojavi!
HAHA... a nacionalizam, sovinizam, rasizam, desnicari, huligani itd su moderne ideologije
Podrzavam Putina prvi put samo iz razloga sto kaze istinu..liberalizam odgovara tajkunima koji ce se jos vise obogatiti i malte ne bit ce jaci od drzave a mi njihovi robovi za koru kruha..
@ivica.bila LOL Pa Putin i njegovi pajdasi su trenutno NAJVECI TAJKUNI na zemaljskoj kugli! Medju najbogatijim ljudima su oni oligarsi oko njega i pod njegovom sapom. Ko mu se zamjeri, taj biva ubijen ili zatvoren namjestenim sudskim procesima.
Tako je kad AUTOKRATA priča o LIBERALIZMU !!!