|

Užasnuta lica princa Charlesa i Camille na naslovnicama

Užasnuta lica princa Charlesa i Camille na naslovnicama
0
F
FENA
10.12.2010. u 11:41
2
komentara
0

dijeljenja
Užasnuta lica princa Charlesa i Camille na naslovnicama Foto: AFP
Na naslovnim stranama britanskih dnevnika u petak su užasnuta lica prijestolonasljednika Charlesa i njegove supruge Camille.
Prošli su bez ogrebotine, ali je njihov automobil u četvrtak bio napadnut u centru Londona tokom protesta protiv vladine odluke da poveća školarinu za studente.

Nemiri do kojih je došlo tokom tih demonstracija glavna su tema u ostrvskoj štampi.

"Napad na prijestonicu" konstatuje The Times na naslovnoj strani nabrajajući šta je sve napadnuto i oštećeno, a u redakcijskom komentaru ocjenjuje da je ono što se desilo u Londonu sramota.

List ocjenjuje da je na drugoj strani koaliciona vlada položila važan ispit time što je upravo u vrijeme demonstracija u parlamentu osigurala usvajanje prijedloga o povećanju školarina.

Autor članka smatra da će povećanje školarina zapravo biti u interesu studenata, jer će sada kada više plaćaju za školovanje biti u poziciji da od univerziteta više i traže.

The Independent na drugoj strani konstatuje da je koalicija konzervativaca i liberalnih demokrata ostvarila pobjedu, ali pita koliku je cijenu za to platila.

Dio poslanika dviju vladajućih stranaka pridružio se opozicionim laburistima i glasao protiv.

Potpredsjednik vlade i lider liberalnih demokrata Nick Klegg nije uspio da ubjedi većinu svojih poslanika da podrže vladin prijedlog, dodaje Independent.

Gotovo svi listovi inače ocjenjuju da je napravljen ozbiljan propust kada je dopušteno da automobil princa Charlesa i njegove supruge Camille prođe ulicama u kojima je bilo demonstranata.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...