Svijet
53

Upoznajte Marinu, kćerku nasljednicu Silvija Berlusconija

Klix.ba
Silvio Berlusconi očito planira "nasljednika iz dinastije", budući da planira predati vodstvo nad svojom konzervativnom strankom svojoj kćerci Marini, jednoj od najbogatijih i najmoćnijih žena Evrope.

Berlusconi oporavlja od presude koja je ispala oštrija nego što je očekivao. Osuđen je na sedam godina zatvora, a dobio je i doživotnu zabranu vršenja javnih dužnosti nakon što je proglašen krivim za plaćanje seksualnih usluga maloljetnici.

Milijarder je svoju kćerku proglasio nasljednicom na privatnoj večeri, samo nekoliko sati nakon što je sud donio presudu. Berlusconi smatra da će Marina (47), najstarija od njegovo petoro djece, biti vrijedan protivnik Matteu Renziju, gradonačelniku Firence koji se navodi kao budući vodja centralne ljevice.

Večeri su navodno prisustvovali Berlusconi, njegovo troje djece, njegova djevojka Francesca Pascale (28) i advokat Niccolo Ghedini.

Marina je udata za bivšeg baletana milanske La Scale, a prilično je čuvena u Italiji. Predsjednica je Mondadorija, velike izdavačke kompanije u vlasništvu Berlusconija.

Uprkos tvrdnjama njenog glasnogovornika da nema trenutnih planova za ulazak u politiku, ona ima rastuću podršku unutar Berlusconijeve stranke PDL.

Ovo nije prvi put da je Marina pozvana da uđe u politiku. Sličan slučaj desio se 2011. godine, kada je izbio prvi skandal vezan za Berlusconija i Ruby, maloljetnu egzotičnu plesačicu, čije je pravo ime Karima El Mahroug.