{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UN od Izraela traži povlačenje dozvole o otvaranju vatre na Palestince

A
29.9.2015. u 15:04
2
17
UN od Izraela traži povlačenje dozvole o otvaranju vatre na Palestince
2
UN od Izraela traži povlačenje dozvole o otvaranju vatre na Palestince
Foto: EPA
Glasnogovornik Komesarijata UN-a za ljudska prava Rupert Colville izrazio je na konferenciji za medije u Uredu UN-a u Ženevi zabrinutost zbog tvrdnji da su izraelske sigurnosne snage koristile prekomjernu silu nad palestinskim demonstrantima u Istočnom Jerusalemu i Bethlehemu
Ujedinjene nacije (UN) pozvale su Izrael da poništi odluku o dozvoli koju su dali svojim vojnicima, a koja se odnosi na otvaranje vatre na Palestince.

Glasnogovornik Komesarijata UN-a za ljudska prava Rupert Colville izrazio je na konferenciji za medije u Uredu UN-a u Ženevi zabrinutost zbog tvrdnji da su izraelske sigurnosne snage koristile prekomjernu silu nad palestinskim demonstrantima u Istočnom Jerusalemu i Bethlehemu. Također, izrazio je zabrinutost i zbog sukoba u Istočnom Jerusalemu i Zapadnoj obali zbog izraelskog sprečavanja ulaska u džamiju Al-Aksa. 

Colville je pozvao izraelske vlasti da povuku odluku o dozvoli izraelskim vojnicima da pucaju na Palestince. 

Sukobi koji su počeli u vrijeme kada Jevreji obilježavaju Sukot (Praznik koliba), mogli bi trajati čitavu sedmicu.

Prema ranijem saopćenju izraelske vojske muslimani mlađi od 50 godina ne mogu ulaziti u Al-Aksu kako bi obavili molitvu. Izraelska policija je navodno ovu odluku donijela nakon što su mladi Palestinci bacali kamenje na pripadnike sigurnosnih snaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: