Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo što nisu još tražili i potporu u živoj sili, a možda i jesu?!
A sto da ne traze? Ratuju s Rusijom a ne tamo nekom lijevom drzavicom jos znaju da vecina Zapada stoji iza njih u smislu ako Rusija zavsri s Ukrajinom postoji opasnost da krene dalje. Ako ne brane samo sebe vec i dobar dio Evrope zasto onda ne bi trazili i pomoc?
Amerika i EU vas uvali u rat, obeća pomoć, a onda dok se, dogovore, pa nije vrijeme, pa zasjedanju, pa glasaju, pa ovo ono dok ne iscrpe i jedne i druge, Rusija jeste agresor, ali ovo su zapadna posla, da Rusiju iscrpi i oslabi, a za Ukrajinu ih baš zaboli ona stvar, kao i nas što su priznali, obećavali 4god,i još nas nešto ko priznaju, a u EU ne možemo jer imaju uslove i tako to hoda kod glupih naroda, od giganta države ostadosmo niko i ništa.
Sve uredu dadne ti EU lovu, mašineriju, naoružanje ali šta posle, kad se sve smiri završi. Ukrajina će to godinama vraćati na razne načine !
Najbolje bi bilo da Ukrajinci puste Ruse pa nek se neko drugo sa njima zazebava. Treba ljudima dati sve što traže. Ako bude trebalo i profesionalnu NATO vojsku. Putin još nikada nije decidno rekao šta mu je cilj u Ukrajini. Iz razloga jer će osvojiti sve što može. Ako mu se to dozvoli apetiti rastu. A već je veoma loš primjer drugima.
Jedno je dobiti a drugo upotrebiti......
Treba im 2,5 mil realno
Da je Bosna dobila makar 1000ti dio ovoga za vrijeme rata nebi ovaj genocidni pc postojao.
Trebal jos nesto za popit ?
puna evropa ukrajinaca koji uglavnom voze Tesle, LandRovere itd.
ispaljujte milione granata ako vam je to lakse nego sjesti za sto i dogovoriti se
ja ti uzmem petinu avlije i uknjizim je kao svoju i onda mi fino sjednemo i dogovorimo se. sta ba bulaznis ti?
Divno
250 000 granata mjesečno i nije puno ako se zna kolika je linija fronta. Međutim, Ukrajina bi morala pokrenuti namjensku industriju u tri smjene da bi potrebna sredstva bila dostupna za vodjenje rata. To su Rusi već uradili. Osim toga, uskoro bi mogli čak i od Rusa kupovati granate i municiju jer će im ponestati šoldi. Pare nemaju ni časti ni obraza, a to je dokazano puno puta do sada.
Unistena im je i ekonomija, sta će pokrenuti, drzava se odrzava na aparatima, tj na parama od "donacija", zapada.
E jesu našli od koga će tražiti. Skladišta zemalja EU skoro su pa prazna nemaju više ni za sebe dovoljno. Neka traže od Amerikanaca oni toga imaju za razbacivanje.
Pa i slijepac vidi sta se radi .....sve je ovo visa politika koja je nedostupna za obicni narod i sve se radi iza zatvorenih vrata .... evropa smeta amerikancima , zato u prljavoj igri hoce da je rasture ... i jos nesto .... sve se daje Ukrajini , a nama su nabacili embargo za oruzje kada smo spasavali gole zivote .... fuj .
Ukrajinci brane usoličeni europski poredak. Podjela Rusije u Ukrajini znaćio bi kraj EU kakve poznajemo. Ovo je s pravom.
Sm.t rusofilima iz Republike sumske.