Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pregovori su prestali onog dana kad je istekao rok za predaju oružja i deblokadu zgrada. Ukrajina ne pregovara sa militantima, nego radi na sprječavanju daljnjih terorističkih aktivnosti. Upozorenje koje je stiglo iz Kijeva su ignorirali i sada će proruski otpad snositi posljedice.
Kako se po potrebi daju nazivi grupama,sada su to militanti a u Kijevu su bili aktivisti,hunta se naziva vlast a legalno izabrana vlast se nazivala rezimska.ahh ta Amerika i njeni mediji.
7. kolovoza - Gruzijski predsjednik Miheil Saakašvili službeno naređuje prekid vatre [9][10], ali istovremeno gruzijska vojska kreće prema Južnoj Osetiji [11]. Nekoliko sati nakon naređenja za prekid vatre Saakašvili na televiziji izjavljuje da će Gruzija preuzeti kontrolu nad Južnom Osetijom kojom vlada po njegovim rječima kriminalni režim .Tijekom noći 7. na 8. kolovoza gruzijske vojne snage napadaju Južnu Osetiju. SAD je bio upoznat s tim napadom u jutarnjim satima (02:00 po Washingtonskom vremenu) sedmog kolovoza. [12] 8. kolovoza - Tijekom prvih sati napada navodno je 10 ruskih mirotvoraca ubijeno[13], a prestolnica Južne Osetija je postala ruševina zbog raketnih i topovskih gruzijskih napada [14] zbog čega je Tbilisi od Moskve optužen za genocid. Tijekom slijedećih dana Saakašvili će tvrditi da je napad počeo zbog ulaska ruskih trupa u Osetiju[15] , ali 8. kolovoza u 16:15 na sastanku u UN-u gruzijski diplomatski predstavnici su tvrdili da je ruska vojska ušla tek u 05:30 [16] ili preciznije govoreći nekoliko sati nakon početka rata. 9. kolovoza - Ruski vojni brodovi su potopili gruzijski raketni čamac tijekom bitke na Crnom moru i rusku snage zajedno s abkhazijskim su počele zajednički napad na zemljopisno zapadna gruzijska područja. 10. kolovoza - Poražene gruzijske vojne snage su se počele povlačiti iz Južne Osetije, a Saakašvili izjavljuje da je proglasio primirje. Istovremeno ruske vojne snage su optužile Gruziju da se njene snage povlače samo radi reorganizacije tako da ne može biti riječi o primirju. [17] 11. kolovoza - S gruzijskim vojnim snagama u potpuno rasulu ruske vojne snage su izašle s teritorija Južne Osetije i ušle grad Gori. Također na Abkhazijskom frontu ruske snage su probile gruzijsku liniju fronte i krenule prema mjestu Senaki u kojemu se nalazi vojna baza druge gruzijske divizije. 12. kolovoza - Ruske vojne snage su došle do grada Potija na obali Crnog mora. 13. kolovoza - Gruzijske snage se povlače iz klanca Kodori u Abkhaziji. 15. kolovoza - Ruske vojne snage su došle na 55 kilometara od gruzijske prestolnice grada Tbilisi gdje su se zaustavile. 16. kolovoza - Ruske vojne snage su zauzele grad Poti s čim dolazi do završetka vojnih operacija.
sta znaci kolozvrk??
Kud koji mili moji.
Rusija-Gruzija 1. kolovoza - ujutro u 8 sati i pet minuta gruzijsko policijsko vozilo je u blizini linije razgraničenja između Južne Osetije i Gruzije naletilo na minu i pet policajaca je bilo ranjeno [6]. Gruzija je za tu minu i kasnije navodno topničko bombardiranje optužuje Južnu Osetiju koja niječe svaku odgovornost za ratne provokacije koje su dovele do rata, dok s svoje strane optužuje Gruziju za snajpersku vatru pomoću koje je su ubijena 4 građana Južne Osetije. [7] 2. kolovoza - Završetak vojnih vježbi Rusije na Kavkazu. 5. kolovoza - Ruski veleposlanik Yuri Popov upozorava da će Rusija intervenirati u slučaju izbijanja rata. [8]
Izdaci za vojsku: SAD: 615 milijardi $ Rusija: 70 milijardi $ I Rusi se stalno nesto ku**e? Zasto ne priznaju, da je Amerika za sad babo? Ali gdje ce to Rus priznati... Ipak su oni "carstvo". Zasto je Gazprom poslao pisma da se plin placa na vrijeme? Mozda zato sto se 50% ruskog budzeta finansira iz prihoda od plina? Da MI je dozivjeti scenario, da Rusi "zavrnu" plin, pa da vidim koliko ce dugo moci opstati.
http://www.dnevne.rs/aktuelno/amerikanci-zapanjeni-ruski-avion-srusio-celokupnu-elektroniku-na-razaracu
@rep ti si bas neki idiot a jos si i glup , pricas o afganistanu a rusi su tamo ostavili 20.000 svojih mrtvih vojnika i pobjegli glavom bez obzira....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prpa!! :D
Tamo gdje je referendum proveden nema ukrajinke vojske,a ovdje u Slavjansku ukrajinska vojska ima legalimitet!