Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovakvi poremeceni extremisti najvise stete nanose muslimanima..nece on francusku promijeniti time sto je ubio ovog covjeka ali je bacio ljagu na muslimane
Islam ne podnosi kritičko razmišljanje,svako kritičko razmišaljanje se smatra napadom na islam.Islam treba kritikovati jer je pun retardiranih zabrana i debilnih dozvola.Ironično(retardirano)da je zabranjeno npr.držati psa(osim za lov,stoku i sl)ali je zato pohvalno pa i naređeno da ženskoj djeci možeš odsjeći dio polnog organa.I prije nego mi pucate minuse informišite se,jer i to islam!
Najlakše laprdati, piskarati komentare. U islamu postaje propisi mimo halal ili haram, mimo dakle zabrane i dozvole, mubah recimo, mekruh i tako dalje. Ali jedan ne znalica kao ti strpa sve u jedno i to je to. Pored toga, da bi bila vjerodostojna tvoja tvrdnja, moraš navesti gdije to piše, da je određena stvar NAREĐENA ili je pak samo preporučena, ili nije nijedno od toga...ovako si obični lažljivac
Poremeceni terorist islamist
Ovo se sve radi pod izgovorom, sloboda govora, izrazavanja. Međutim svako društvo ima svoje tabu teme, u Francuskoj je recimo zabranjeno javno govoriti, to jest dovoditi u pitanje 'Holokaust", kažnjivo zakonom. To je dakle jedna od tabu tema kod Francuza. Dakle nema slobode govora izražavanja po tom pitanju.
U Holandiji je jedan školovan mladić ispred organizacije "Arapska Liga" nacrtao nekoliko crteža na temu koja je tabu u tom društvu. Nacrtao je na primjer, Anu Frank sa Hitlerom u krevetu, gdije joj Hitler kaže, napiši i ovo u svoju knjigu. On kaže, ja sam ovo nacrtao iako se ne slažem sa ovim, ali hoću da potaknem diskusiju na tabu teme u našem društvu i da vidimo dali zaista ima slobode govora, izražavanja. Usledile su žestoke reakcije i sudski procesi.
@fbUser1576492156 Holokaust nije mišljenje već činjenica kao i genocid u Srebrenici..
Macron ne konta da nije sloboda govora vrijeđanje.
Sloboda govora ili govor mržnje je u Francuskoj jedno te isto.
@šefica U Francuskoj je sloboda govora poistovjećivati nekršćansku religiju sa terorizmom.
Interesuje me samo kako bi kolonijalci nebi sjetili da nešto pokažu svojoj djeci o npr. Jevrejima! Onda bi se sve na noge diglo! Eh pad neće nikome nikad više pokazati. Hajmo sad udri po minusima.
"Nastavljamo predavati teske teme". Mi znamo da to nije dobro ali imamo naredbu da sprovodimo u djelo. Udri po islamu a mi ucitelji cemo vam ga probati ogaditi. Imamo mi puno krscanskih zemalja koje ce nas podrzati jer i oni mrze muslimane iako im nista nisu radili.
A kad neko veliča Hitlera to ne spada u slobodu govora, kad neko vrijeđa druge (pogotovo vjerski) to je sloboda govora....:)
Pa nista onda neka svi nacrtraju po jednu karikaturu poslanika i cekaju kada ce im opet doci neko da skine glavu sa ramena to je cisto provociranje ako znas da 1.9 milijardi musimana na svijetu ne objavljuje nikakave slike lika Muhameda sto moras ti da se pravis pametan i to jos napravis karikaturu i sprdas se meni nito nije ok .
Francuski ministar sigurnosti je nazvao da je ovakva netrpeljivost slobode govora najveći neprijatelj republike. Biće svašta u evropi. Kad su nacisti u Njemačkoj 1923 proglasili židove kao opasnost onda nije bilo više važno ko je doktor a ko zidar. A svi su mislili da je to vrijeme prošlo.
Mislis 1933.
@AmidzaGagara Ko je kriv počelo je u svjetskoj krizi. A 38 je kasa već bila prazna i nije se znalo kako platiti državne službenike. Onda se izračunalo da je potrebna odmah jedna milijarda tadašnjih maraka. I onda se počelo uzimati od slabijih, manjina itd... U Češkoj kad je 400000 čeha napustilo Sudeten poslije aneksije je sva imovina postala državna. Kad je firer pripojio Austriju onda je prvo napravila aneksija rezervi zlata u toj zemlji... svaka loša vlast mora krasti.
Mozda je lik mentalno poremecen,kao sto se kaze za teroriste dr. religija.Da je normalan ne bi se ovako ponizio.Prije godinu dana,u njem. gradu Hanau ubijene su zene i muskaraci jer su imali izbjeglicku pozadinu.Ubijeni su slucajnim odabirom, a medju njima je i 20godisnji Hamza, porijeklom iz Bosne, koji je u tom trenu bio slucajni prolaznik.Zbog napada kao sto je ovaj u Francuskoj, muslimani ce patiti sa puno vise zrtava,kao sto je bilo u Christchurch i sl.
Crtaju li Jevreje sa dugim nosevima i parama u džepu?
Ko traži šejtana u većini slučajeva ga i nađe
živo me zanima kako bi to izgledalo da je kao dio diskusije o slobodi govora pokazao karikature holokausta
ja sam za slobodu govora ali nisam za vrijedjanje!
Jadni li ste vi ucitelji, ucite dijecu da vrijedjaju i omolavazavaju pripadnike drugih vjera ismijavajuci njihove svetinje? Za takve postoji posebno mjesto u Dzehenemu
Dok dislajkate moj komentar da vam javim da je Islam najbrze rastuca i najrasirenija religija u svijetu i dalje. Pozdrav