Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Englezi, Španci, Portugalci, Italijani, Belgijanci, Holandžani i Francuzi su ubili milione domorodaca, ukrali hiljade tona zlata, srebra, dijamanata itd. i sad nama pametuju o demokratiji i kako su oni sposobni, napredni, štedili i vrijedno radili generacijama pa zato imaju...
Ovo je armatura u temeljima zapadne demokratije.
Eto, hrlimo ka "demokratskom zapadu"🤣 Najvece zlocine je zapad napravio po svijetu, kako mozemo navijati za neke od njih a kod nas rasulo od ubica respiratorima i lopova, klasicnih svercera danasnjih milionera. Mozda cak i MILIJARDERA?
Ko navija? Pa većina Bošnjaka je stala na stranu Rusije i Putina. Evo kad su ovi Briti došli do ukr. pardon ruskih voda, popljuvali smo Brite. Za Ujgure u Kini isto mudro šutimo, na ulice trčimo samo kad Hamas ispali rakete na Izrael pa ovi uzvrate. U Siriji navijamo za Assada, kad bombarduje civile, mi govorimo da ustvari bombarduje teroriste. Iran isto volimo sve više kako vidimo da ga zapad voli sve manje. Pa šta još trebamo?
Malo nas možda zbuni to kad vidimo da Ameri uvode sankcije Dodiku, a Rusija brani Dodika, kao i što nas malo zbuni kad vidimo da nam Ameri doniraju vakcine, a Rusi kažu platite. Ali nejse, mi se naspavamo, ujutro razmislimo, i opet navijamo za Ruse.
Britanija gdje god je izcršola kolonizaciju je radila zločine,otimali dijamante, zlato i zajedno sa Francuskom soli pamet svijetu,nisu znali šta je kupatilo a sad sr pitaju možemo li mi u EU
ovo je gore od genocida, jer trajalo je jako dugo..
I onda traze da i mi na stadionu se klanjamo jer su oni genocid vrsili. Nek se klanjaju potomci onih koji su to radili, a mi se klanjamo jedino pred dragim Bogom
Zamislite samo te doseljenike Francuze, Engleze, Portugalce itd...doslovno su istrebljivali narode i narode i onda nam danas drze moralne pridike
Sve zemlje koje danas propagiraju ljudska prava i koje su kulturni centri danasnjice zasnovane su na mrznji,genocidu i unistavanjem drugog i drugacijeg. Zapad je sav izgrađen na kostima plemena nativnih amerikanaca(indijanaca-iako im je taj naziv nametnut od strane bijelog covjeka),crnog covjeka-roba i drugih. Kompletan zapad je jedna velika genocidna tvorevina..
Ovo nije genocide, ovo je Holocaust
Engleska ostavština, najgenocidniji, jebali su đingis kana
Genocid ! Francuska i Engleska pričaju o ljudskim pravima i slobodama, jednakosti i toletanciji ? Ffffffuuujjjjjjj !!!! A Afrika ?
Ne mozes promjeniti proslost, ne mozes biti odgovoran za zlocine manijaka iz svog naroda, ali mozes otkriti, objaviti i izviniti se za sve i pokusati nadoknaditi ljudima koji su patili. To sada i radi Kanada i svaka im cast za to. Jesmo li mi svi spremni za to ? Jesmo li ?
I to je ta ostavština Britanskog imperijalizma, koju svi vole da zaborave gledajući dirljive povorke metuzalem kraljice i njenih malih nasljednika. Ah….
Istina je da su neki civilizacijski još u kamenom dobu ali zar su devetnaesto i dvadeseto stoljeće u srednjem vijeku?
"Stotine neoznačenih grobnica otkriveno je na mjestu nekadašnje srednjovjekovne škole u Kanadi"....samo ispravka, srednji vijek je davno zavrsio kad se ovo desavalo
sve zapadne zemlje koje guraju priču o nepostojećem genocidu u Srebrenici imaju ovakvu kolonijalnu prošlost, licemjerstvo level pro.