{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Egiptu referendum 19. marta, a parlamentarni izbori u junu

F
1.3.2011. u 10:26
0
0
U Egiptu referendum 19. marta, a parlamentarni izbori u junu
0
U Egiptu referendum 19. marta, a parlamentarni izbori u junu
Foto: Reuters
Egipatski vojni lideri organizovat će referendum o ustavnim promjenama 19. marta, parlamentarne izbore u junu, a predsjedničke šest sedmica kasnije, izjavio je aktivista Zijad El Elaili, član Koalicije revolucionarne omladine, nakon sastanka s egipatskim vodstvom.
Elaili je rekao da se s još 16 članova Koalicije, zajedničke platforme omladinskih organizacija svih opozicionih političkih orijentacija u Egiptu, sastao s tri člana vladajućeg Vrhovnog vijeća oružanih snaga koji su im saopćili ove informacije, javio je Reuters.

"Vijeće je reklo da je posvećeno tome da civilna vlada bude ustanovljena u roku od šest mjeseci i odbio je da razmotri produženje ovog perioda", rekao je Elaili.

Vojno vijeće, kojem je Hosni Mubarak predao vlast 11. februara, raspustilo je oba doma parlamenta i suspendovalo ustav, a ubrzo nakon toga je saopćio da će voditi zemlju šest mjeseci, odnosno dok se ne održe parlamentarni i predsjednički izbori nakon uvođenja ustavnih promjena. Birači za glasanje neće morati da imaju glasačke kartice, već će im biti dovoljne lične karte, a izbore će nadgledati sudstvo, što nije bio slučaj prilikom posljednjih izbora za vrijeme Mubaraka, navodi britanska agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: