Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
šta kažu.moguće da silovatelj izbjegne kaznu vjenčanjem sa žrtvom i to ukoliko tokom seksualnog napada nije korištena sila. prirodna selekcija je ovakve trebala davno izbrisati s lica zemlje.
slažem se. ovaj zakon je dio šerijata.
Nista ne razumijete. Recimo u Americi, ako momak od 19 ima DOBROVOLJ NI spolni odnos sa svojom djevojkom od 17 on se sudi za silovanje. Ovaj zakon prepoznaje da su oni mladi par koji se voli pa ako se vjencaju onda ne sude mladica. U Americi ga svakako sude i postaje uveden kao seksualni manijak i vise nikada ne moze da radi i postaje beskucnik. Drugo, on je brat njenog zeta a ne njen polu brat.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ahahahah, kakve kozoyebčine :)) http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-tinejdzerka-u-tunisu-ostala-trudna-nakon-silovanja-tv-voditelj-joj-savjetovao-da-se-uda-za-silovatelja/927994.aspx
Hajde sto je silovanje primitivni čin bolesnog pojedinca, samo u svemu ovome, jos primitivniji i dekadentniji je taj zakon, da nije žalosno, stvarno bi se dobro nasmijao!!!!!!
Samo nek se gzuzi, mada mogao je sačekat još 3-4 godine barem
Samo nek se guzi, mada mogao je sačekat još 3-4 godine barem
ovo mi poznato odnekud. jest da je bilo davno.
Ovo nije njen brat nego je on brat njenog zeta. Drugo, ovaj zakon koji se ovdje atakuje predvidja da ako je spolni odnos dobrovoljan onda su oni momak i djevojaka i to nije silovanje (citaj clanak - bez upotrebe sile). Trece, zasto suditi momka za silovanje ako je spolni odnos dobrovoljan i oni se vjencaju?
samo ti brani svoje muslimajmune, svi ste vi isti
@Bazniian25 Nisu to moji muslimani nego ja branim pravo svake skupine da ima vlastiti zakon i vlastitu kulturu na vlastitom tlu. Muslimani nemaju sta da traze u Evropi ali Evropa/Amerika nemaju pravo da govore drugima kako da zive na vlastitoj zemlji.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ma nema stoke ko vas muslimana nigdje vjeruj.
Haloooo ba Klixe sta brises mi komentar. Ne brisite nikog ne vrijedjam. Ja fino kazem, ovaj je bolesnik ubit ovakve.
To je taj miroljubivi islam i islamski svijet. Stoka je to sitnog zuba
Kakav je onda tek srpski svijet, sprovodili masovna silovanja djevojcica u ratu, a nakon rata svako malo cujes da je srbin silovao kcerke godinama. Koji su to bolesnici, jedinstveni u svijetu, ni arapi im nisu ravni.
@vizitor cak i da Srbi jesu to radili to je odlika jednog dijela nacije, a ovde je u pitanju tradicijija islamskog svijeta sirom planete
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Poturice, ovo su vam braća, i više od toga. Morate da budete svjesni da ste dostigli nivo ovih divljaka....
@thea Ti si ili glupa ili napušena i ne zaslužuješ suvisli odgovor.
Laz i propaganda. Zasto niko ne prenosi clanke o desetinama hiljada mladica koji trunu po zatvorima u Americi i Evropi za 'silovanje' u slucajevima gdje mladic od 19 ima DOBROVOLJNI seks sa svojom djevojkom od 17?
Treba znati lagati. Ti nisi taj.
@sezam.susam U pravu si. Ovo nije njegova 'sestra' nego je on brat njenog zeta. Pogledaj kako vjesto pisci ovoga clanka lazu. http://www.cnn.com/2016/12/14/middleeast/tunisia-court-child-marriage/