Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek radi samo ono što je obećao, da je nama takvih političara
Kroz gusto granje, bogatiji će biti još bogatiji a siromašni još siromašniji.
Kako ce siromasni bit siromasniji ako je i njima umanjen porez? Ostajace vise para i u njihovim dzepovima, kako ce onda bit siromasniji mozes li pojasnit? I takodje ako ti nije problem, objasni u cemu je problem ako su bogati bogatiji? Kako bogacenje bogatog oduzima od siromasnog? Da li stvarno mislis da je kolicina novca fiksna, ko sa bitcoinom, pa ako bogati sve pokupe nece vise bit para za druge?
@charvel. Tupsone, nekome ko zaradjuje 10 miliona godisnje smanjenje poreza ce itekako znaciti, a nekome kome smanje porez za pisljivih 900 dolara(u prosjeku) na nekih 30 hiljada koje zaradi ne znaci mnogo jer znas sta moze sa tih 900 dolara u USA? Obrisat dupe. Ovdje je stvar u tome sto se razlika izmedju bogatih i siromasnih povecava, ne mozes staviti procentualno isti porez, zato postoje porezne klase npr. Do 100k, od 100-milion od milion do 10 npr. Itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ne kontam Amere, njihova sirotinja brani zakone koji donose poreske olakšice bogatima - valjda kontaju, "neka, sutra ako I ja budem bogat, nek plaćam manji porez" - a 99.99% njih koji su rođeni u bijedi, u istoj će i umrijeti. O_o
Historijska pobijeda za Americki narod,ako si bjelac I bogat.
Kao i obicno bogati ce dobiti najvise a svako ko zaradjuje ispod 75000 na godinu nece vidjeti ni penija vise na svom ceku,naravno da bi zadovoljio bogate sasjekao je niz beneficija siromasnim kao npr. food stamps,social security je ostao vrlo jadan ukinuo je svu federalnu pomoc za gradove sa velikom emigracijom
Pametan covjek, smanjio poreze i neke ukinuo .... Respect ...
Vise opticaja medju stanovnistvom unutar "iste drzave" .. povecava prihode firmi. Amerikanci su pametni ... ne dozvoljavaju "doseljenicima" ..da sav zaradjen "iznosis iz drzave" .. Nego dozvole ti da postanes milioner ALI NOVAC MORAS POTROSITI UNUTAR DRZAVE. Veoma mudro...
Ovaj je prve velike pare napravio na hotelu za koji su mu gradski oci New Yorka dali poresku olakšicu na 40 godina (oko 70 miliona tada). Poslije je ponovio šemu i još se uvezao sa mafijom koja je kontrolisala proizvodnju cementa osamdesetih u New Yorku. Na svakog nekorumpiranog političara, koji nije igrao po njegovom, obrušio bi se sudskim procesima. Sad cijelu šemu ponavlja na nivou države.
A ovu razliku od 900 dolara po domacinstvu cemo nadoknaditi stampanjem love!
i ovaj krenuo sa istorijsko ovo, istorijsko ono. Neće još dugo!
Buši deri razvali pregazi ubi isuši... Čovječanstvo je zaslužilo ovakve vođe, ništa nismo naučili u zadnjih 50.000 godina. Amebe, zavidim vam.
Novi svjeski poredak predvidjen davno od intelektualaca, sve vise siromasni sirotinja, sve bogtiji bogati.
Bravo gospodine Trump. Bosanci i Hercegovci su uz Vas! :)
odavno nije bio građanski rat u Americi
Odlican posao, GDP ce im rasti za 1.7 posto godisnje, donijeti ce oko 350 hiljada novih radnih mjesta, 1,8 biliona zarade i ekonomski rast od 2,9 posto na godisnjem nivou.Bravo za Trumpa.Btw liberali nemojte plakati, nije Donald kriv sto je za vrijeme vladavine Obame dug Amera porastao za 8 biliona
@xyzq GDP ne bi rastao u toj mjeri , to je omogucio ovaj zakon.Svi strucnjaci kazu da ce porasto od 3 do 5 % i ti ovdje nekog ubjedjujes u suprotno.Nemoj bacati bombe.Obamacare je zlo za srednju klasu, nemas pojma o cemu pricas.
Kakav demagog. Jeebem li ti kćerku u memu u Jerusalemu.
AMERIKA CE UVIJEK BITI ZEMLJA SNOVA