Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neki su rekli da poslije Katalonije u BiH nista vise nece biti isto, prije toga poslije Brexita i poslije Trumpa. Sta je sljedece poslije na redu pitam se ja
Ja ne bi prdno da bakira puste na slobodu😂
Katalonci znaju da im je ovo možda poslednja prilika za nezavisnost. Nasilno doseljavanje Španaca iz Andaluzije,kao i useljavanje stranaca iz drugih zemalja će za 20 do 30 godina napraviti od Katalonaca manjinu u samoj Kataloniji.. Zato baš sad..
Sve dobro isplanirano od strane katalonskih separatista da se glavni dobrovoljno izloze riziku hapsenja i onda po matrici narod izlazi na ulice jer su zatvorene vodje. Situacija se planski komplikuje i sve vise polarizuje i u toj situaciji sve je manje neutralnih. Bit' ce to izgleda nemirna zima u Kataloniji a i u Spaniji. Plan za sada radi u korist separatista i sad je pitanje koliko ce zvanicni Madrid postupiti mudro i izolovati vodje separatizma a da katalonci ostanu mirni.
Ovako kulturni narodi rjesavaju nesuglasice. Bez pucanja na svatove zato sto su drugacije vjere. Bez balvana i barikada. Bez bombardovanja civila i rusenja i paljenja svetih i historijskih monumenata. Samo naoruzani transparentima i sloganima, bez kapi prolivene krvi se bore za svoje ideje. Kada ce balkanski pagani evoluirati do ovoga stadija. Nikad a mozda ni tad.
Ovi minusi ti sve govore...nikada!
a te iste lidere vjerovatno boli tuki i za vas i za kataloniju. Nego oni razmisljaju kako o vlasti, moći, novcu
Traze gujsci cepa, sto bi rekli krajisnici. Dok su nasi lideri Alija, Tudjman, Seselj, Babo, Krajisnik, Arkan itd bili u zatvoru zivjelo se dobro.
Karanfil revolucija
Ma ovo su budale izasle na ulicu, zadojeni kao ovi nasi... Bubaju glavom u zid. Normalni ljudi su ostali kuci, otisli na put, uzivaju u zivotu jer je zivot u Spaniji veoma stabilan i dobro zive.
Andaluzija da se vrati muslimanima pa tek onda Katalonija
stotine hiljada Katalonaca isto boli k za karijerske političare i ostali su kod kuće gledati TV ili otišli na večeru
Ko s djavolom tikve sadi od glavu mu se lupaju!
Hehe takva je poslovica. Mada ne znam sta je gore lupati, jaja ili glavu :)
Još sudija nije svirao
Hajde bagro mrš na poso,radite nešto paraziti
rade na slobodi.. sloboda je vrijednija od posla od 1000 maraka
Puna podrska kataloniji.vamos