Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koja šuplja priča, pa svima je jasno koje napravio IDIL i koje vršio regrutaciju. Ima Amerika i V.Britanija te podatke odavno.
idil je realnost a kako je nastao to je druga priča
Neko je uradio analizu jednog dijela dokumenata sa 1736 imena i našao 57 boraca iz Turske, 35 iz Francuske, 25 iz Albanije, 23 iz Kosova, 18 iz Njemačke, 16 iz Velike Britanije i 5 iz Bosne, što se tiče europskih zemalja. Treba sačekati analizu svih 22,000 dokumenata ali po ovome izgleda da nismo toliko loši koliko bi neki voljeli da jesmo. Nemamo ni približno luđaka koliko onaj cvikeraš Galijašević na PTPC-u tvrdi.
60 iz Bosne je ipak manje neg iz UK. A Galijaš je sa ekrana RTRS ustanovio i za Vučićevog ministra finansija da je arap !! još mu samo njegova obavještajna zajednica pronašla da je vojvoda Šešelj osunećen !
@kuga 60 je pet puta manje od 300, brojke koju najčešće nalazim u stranim medijima kad su u pitanju ISIL-ovci iz naše države. A nažalost dosta njih direktno prenosi nerafiniranu srpsku propagandu o terorističkim trening kampovima i službenim ISIL selima u Bosni. Ono jednom se pojavila zastava u Maoči, SIPA otišla i nije našla ništa ali je prema njima to sad ISIL-ovo selo a bosanski muslimani su "spavači" koji će se odjednom aktivirati i džihadirati Europu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pametan zna da je ovo IDIL objavio kako bi sprijecio masovnu dizertaciju vojnika kao i natjerao ove sto su se po europi registrovali a nikada nisu otisli u Srijiju da nemaju drugog izbora
Ovi amerikanci su baš lukavi i pokvareni natjerali naivne muslimane da se međusobno kolju
tko još vjeruje u ovo, aman :)
Ima li iko iz BeiHaa
Od kada datiraju religije u svijetu, koliko je aktuelnih, a i kolko i kojih ih je postojalo u prošlim vremenima, koja im je uloga, stim da se nikad ništa od tih tolikih vjerskih učenja, konkretno o bogu ili bogovima ništa nije u naučnom smislu potvrdilo ili dokazalo. Bog ili bogovi je nepotvrđena imaginarna pretpostavka. Sve vjere se protive nekim temama ili istraživanja u vezi stim, pa mislim da bi se o tim pitanjima, na naučnoj osnovi trebalo stvari pokrenuti sa mrtve tačke.
Pa moraju imati imena svojih regruta.
Svijet ima adrese milion partizana i cetnika sto su klali ne srpsku djecu spaljivali zive civile u kucama i formirali konc logore, sirom balkana, pa nikom nista.
Što ne kažete da je agencija za regrutaciju, iz koje je ovo procurilo, stacionirana u Turskoj?
Isto bi bilo da se Sky news dostavi spisak članova radikalne stranke dr Šešelj na engleskom jeziku i pisan naravno latinicom.