Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ALIVIT ispravlja KUR'AN? =(((( Kao da Jehovin svjedok ispravlja Stari Zavjet.
ovaj bas vodi rat protiv islama. ne samo da na nezapamcen nacin ubija svoj narod, nego i nadje vremena da pokusa da iskrivi Kur'an...sto je nemoguca misija.
Ne ispravlja Kur'an niti se Kur'an može ispravljati.Samo pišu nova tumačenja ajeta
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Allah Milostivi nam čuva Kur'an tako je svaki pokušaj mijenjanja istog uzaludan,imao je islam i većih neprijatelja koji su slično pokušali tako da se ne treba brinuti oko toga. Uostalom on samo mijenja tumačenje a ne sami tekst.
Papak jedan, nemoj da ti jedino štivo uputstvo na šamponu dok si na šolji (ako i koristiš šampon) nego malo pročitaj kome je naređeno da se čisti 5 puta dnevno,a ko se krste vodom u kojoj ima popovih prošlogodišnjih brkova,pogledaj čije kuće imaju vodu po avlijama,a kome život bez muha pored glave vodi ka depresiji,i onda pogledaj kime se skida obuća a kome ne kad se ulazi u kuću. E tek onda reci kome je četkica za zube neprijatelj,a za one koji ne znaju potražite na netu šta je miswak i od kad datira, nemojte da plaćate internet samo da bi bili na forumima gdje slabo kad šta pametno kažete.
Pa sta, odobrio nova tumacenja...Prije nekoliko su Turci odobrili da se koristi tariguz (je l' i to novo tumacenje?), ali Klix nije dao da se komentarise...Elem nejse....
Normalno da su saudijci iskrivili sve, treba pogledati samo kako tretiraju zene. A lijepo im stoji u Kur'anu da zena ima pravo da vodi posao, da radi, da zena cini tri suba kuce, a muskarac samo jedno i dalje da ne nabrajam. Vehabije su unistili islam sa svojim naopakim tumacenjem, sve su iskrivili.
To Turci udrte po teroristickoj bagri.. Citam komentare i nevjerujem..pa braco draga muslimanska nama je bolje da se raspitamo o svojim korijenima a tvrdim da smo 80% od Srba a 20% od Hrvata..pa de bidnite iskreni prema samima jel ima neki turcin nase prezime? Emir sada Nikola kusturica je tragao za korijenima i vratio se vjeri a mi ako zelimo sacuvati ovu vjeru onda moramo malo bit pametniji aBd
Maoca na aparatima..
Prava je zatucanost i glupavo religiozno razmisljanje da je nesto originalno dato od Boga, Alaha, kako hocete. Prava je istina da je Kuran napisan 12-24 godina posle Muhamedove smrti i nije ga Muhamed pisao. Napravljen je na osnovu nekih njegovih zabiljeski koje su bile dosta zbrkane, a ostalo je dopunjavano kazivanjem od njegovih udovica i ucenika. Odluceno je zbog toga da se sva ta kazivanja-sure stave u Kuran jednostavno od najduze do najkrace. I pored toga dokazano su postojale cetiri verzije u pocetku pa je kalif Utman naredio da se odluci koja je najvjerodostojnija koja je ostavljena a za ostale je naredio da se potpuno uniste iz prostog razloga rata medju samim muslimanima. Uostalom svaki od kalifa u pocetku je bio ubijen, otrovan zbog stalnih razmirica medju muslimanima. A zbog toga sto Kuran nikad nije standardizovan i danas postoji milion tumacenja svakog retka koji je u njemu napisan.
Tipičan primjer neukog i glupog čovjeka koji je ove informacije naučio iz predizbornog govora jednog od Dodickovih akademika,koji inače ni o svojoj vjeri nista ne znaju, a kamoli o drugim. E što se ismijah
Vidi se da si načitan, slika i prilika ublehe koja sve što pročita na kuriru predstavlja kao svoje pametno razmišljanje hahahaha oplakah
Sto znaci sada ce ispraviti sve greske naucne koje muslimani uporno govore da su istinite iako je napisano prije 1400 godina, IAKO NISU, i govorit ce: "eh vidis, u svetom kuranu je ovo napisano iako je napisano bilo prije 1400 godina. vidis, kuran je znao i prije o nauci"
"Assad, koji već godinama vodi brutalni rat protiv vlastitog naroda, odobrio je objavljivanje "nove standardne verzije" Kur'ana." Stam vas bilo klixovci. Ne vodi rat protiv svog naroda nego protiv kvazi revolucionarnog šljama pristiglog iz cijelog svijeta. Ovako nešto može napisati samo neko ko podržava teroriste.
Svi koj su negativno ocijenili moj komentar su pizde terorističke i mogu komotno da sele u KSA.
Posto se bas i ne razumojem previse, ne mogu komentarisati da li je vjerski ispravno nesto ovakvo raditi, ali je cinjenica da vec vise od hiljadu godina se vode ratovi gdje se zaracene strane pozivaju na upravo vjerske knjige (bibliju, kuran). Ako ce nesto ovako doprinjeti miru u svijetu, podrzavam, ali naglasavam da onda treba napisati novo tumacenje i biblije i kurana.
Kakve veze ovaj mesar ima sa Kur'anom. On je sigurno zadnji ološ koji ga zna tumačiti.
kiksi8 ne jedi govna majmune
kiksi8 Legitiman je on možda još samo za svoju sektu i za onog bradonju iz Teherana. Naravno dok sluša šta mu bradonja naredi.
Allah kaze da se Kur'an do sudnjeg dana nece promijeniti, pa mi je ovaj clanak malo poglup
Procitaj pa vidi, ali ne znas sigurno arapski
Da i malo poznajes Ku'an, a i historiju tog doba, nebi takve nebuloze pisao,
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odmah da se posalje 500 000 komada za podrucje federacije BiH
Da po mogucnosti na bosnjackom jeziku
Aleviti su najgora vrsta muslimana, ako se i mogu nazvati muslimanima
Aliviti ne mogu biti muslimani jer ne vjeruju da Muhamed s.a.v.s. Boziji poslanik. Kako onda mozes biti musliman kad je PRVI IMANSKI SART "Kelime-i-Sehadet"? Aliviti to ocito ne ispunjavaju.
Sektu!? Ti izgleda malo poglup? I malkice, al' samo malo, polupismen =)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)