Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Profesor Michael Sells u ovom drugom izdanju uvodi vazne nove prijevode sura Priblizavanje Kur'anu obogaceno je ukljucivanjem besplatnih audio zapisa kuranskih recitera koji se mogu preuzeti, omogucujuci citateljima priliku da cuju Kur'an u izvornom obliku. Knjiga ukljucuje Sells' Introduction to the Qur'án, komentare sura, pojmovnik tehnickih pojmova i poglavlja koja raspravljaju o zdravoj prirodi i rodnim aspektima arapskog teksta.
Poslanik je rekao ako u nekom mjestu izbije epidemija, ostanite u tom mjestu i ne napustajte to mjesto, niti druge pustajte u to mjesto. Posto je Pandemija proglasena u svijetu, gdje bolnice primaju samo hitne slucajeve ici na umru koja nije obavezna cista je suprotnost sa praksom Muhammeda a.s. Ocito da Saudijcima treba novca, njihov oholost prelazi milijarde dolara dnevno. Kada prodje Korona, tada treba ici i na umru i na hadz, ovo je otvorena opasnost sada.
@MalaSamlijekom A sta je UMRA drug
Mogu li hrišćani tamo.
@tantrasex nemuslimanima7 prljavim strogo zabranjen ulaz u ciste gradove
Od Ibn Abbasa, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, obavio četiri umre u svome životu, i to: “Umretu-l-Hudejbije", “Umretu-l-Kada", “Umretu-dž-Dža’rane", i umra zajedno sa Oproštajnim hadžom. Obavljanje umre je sunnet i veliki sevab. Umra se može obaviti tokom cijele godine, osim u sljedećim terminima: na dan Arefata, na dan Bajrama i u tri dana predviđena za bacanje kamenčića na Mini
Fali para.. Potrošili su se. Poslije sporazuma za Izraelom, postali su mi antipaticni.
Sisanje ovaca ponovo u funkciji.
Sve se moze za pare...
Gube samo od nafte i turizma 10 mlrd. dolara mjesečno. Tope se rezerve Arapa, a još kada Elon Musk i njemački auto giganti + Kinezi na tržište krenu izbacivati 15 mil. električnih auta godišnje, Saudijsko parazitsko društvo će se urušiti gore nego Iračko i Sirijsko. Za 5 do 10 godina, Saudijska Arabija će zaroniti u teške socijalne nemire i sektaške ratove.