{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sahrana predsjednika Leha Kaczynskog u subotu

F
12.4.2010. u 13:18
0
0
Sahrana predsjednika Leha Kaczynskog u subotu
0
Sahrana predsjednika Leha Kaczynskog u subotu
Foto: Reuters
Poljski predsjednik Leh Kaczynski, koji je poginuo u avionskoj nesreći zajedno sa suprugom i državnim vrhom Poljske, biće sahranjen u subotu, a očekuje se da će na sahranu doći i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i američki predsjednik Barack Obama.
Ova informacija je objavljena na Internet stranici poljskog lista "Gazeta viborča".

- Predsjednik Rusije Medvedev želi da učestvuje u sahrani svog poljskog kolege, izjavio je poljski ministar vanjskih poslova Radoslav Šikorski, dodajući da postoji mogućnost da na sahranu dođe i američki predsjednik Obama.

- Očekujem da čitav svijet dođe u Varšavu, rekao je ministar Šikorski, prenijele su u ponedjeljak agencije.

Zamjenik šefa predsjedničke kancelarije Jacek Sašin rekao je da članovi kancelarije Kaczynskog i kancelarije premijera Donalda Tuska treba u ponedjeljak da razmotre planove za sahranu.

Tijelo Kaczynskog je, za sada, jedino koje je identifikovano i u nedjelju vraćeno u Poljsku.

Kaczynski (60) i još 96 osoba, među kojima je i njegova supruga veliki broj državnih zvaničnika, pognuli su u avionskoj nesreći koja se u subotu ujutro dogodila kod Smolenska, na zapadu Rusije.

Avion, u kome je bilo 88 članova poljske državne delegacije, koja je putovala na komemoraciju povodom 70. godišnjice masakra u Katinskoj šumi, kada su sovjetske snage u vrijeme Drugog svjetskog rata ubile više hiljada Poljaka, srušio se prilikom sljetanja po maglovitom vremenu na dva kilometra od aerodroma kod Smolenska.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: