Saopćenje Ministarstva pravde
0

SAD: uhapšeno 60 osoba zbog organiziranog kriminala

FENA
Steven Dettelbach
Steven Dettelbach
Američke vlasti zaplijenile su velike količine droge i oružja i podigle optužnicu protiv 60 osoba u državi Ohio, saopćilo je u srijedu američko ministarstvo pravde.

Državni tužilac SAD Steven Dettelbach izjavio je da je protiv 26 osoba podignuta optužnica nakon godinu dana duge tajne akcije u prodavnici sportske odjeće u Mansfieldu u Ohiju, prenosi AFP.

Ministarstvo pravde saopćilo je da je protiv još 34 osobe pokrenuta krivična prijava za trgovinu drogom u Ohiju, a u vezi s istim slučajem.

Tokom akcije policija je zaplijenila 70 primjeraka vatrenog oružja, stotine metaka, 1.316 grama kokaina, 768 grama kreka, 1.099 tableta Oxicodona, 215 ekstazi pilula, 199 Vicodina, pet grama heroina i 36 tableta Aprazolama.

Tajni agenti Biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) radili su godinu dana u radnji sportske odjeće kada su također pokazali i interesovanje za kupovinu ilegalnih supstanci i vatrenog oružja.

"Tajna operacija strateški je bila usmjerena na prijestupnike i nasilne kriminalce koji su preplavili Mansfield sedativima, ilegalnim narkoticima i vatrenim oružjem", rekao je Dettelbach.

"Istraga će presjeći mrežu ilegalnog vatrenog oružja i droga," dodao je državni tužilac.

Optužnica podignuta nakon te tajne akcije sadrži ukupno 121 prijavu.