Međunarodno krijumčarenje droge
0

Tužilaštvu prijavljeni dileri i pomagači

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Federalne uprave policije podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaje o počinjenim krivičnim djelima protiv šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili: M. N. - krivično djelo neovlašteni promet droge, dok se E. M, A. Č, J. M i E. S. terete pomaganje pri prodaji droge.

Istražitelji Federalne uprave policije su utvrdili da postoje osnovi sumnje da je M. N. između šest mjeseci i dvije godine neovlašteno obavljao međunarodnu prodaju i prenos droge na relaciji Bosna i Hercegovina – Hrvatska. Radi prodaje je kupio, držao i neovlašteno stavljao u promet drogu, te neovlašteno nabavio i dao na upotrebu specijalističku opremu i materijal, znajući da će biti upotrijebljeni za proizvodnju droge.

Također, istražitelji su utvrdili i da su E. M, J. M. i E. S. 28. juna, po prethodnom dogovoru, kupili heroin od A. Č. koji je ovu drogu kupio i dopremio iz Srbije u Sarajevo. Nakon kupoprodaje, prijavljene osobe su federalni policajci lišili slobode, te uz sudsku naredbu izvršili pretrese stambenih objekata i automobila u njihovom vlasništvu, pri čemu je pronađena i oduzeta veća količina heroina i marihuane, te određena količina naoružanja i municije.