Najveća zapljena u SAD
0

VIDEO / Policija zaplijenila pet tona marihuane u Indianapolisu

Sarajevo-x.com
Pet tona marihuane zaplijenjeno je u velikoj akciji američke policije nakon osam mjeseci istrage. Ovo je najveća količina marihuane ikad zaplijenjena u Sjedinjenim Američkim Državama. Četiri meksička državljanina uhapšena su prilikom ove akcije.

Policija vjeruje da iza ovoga stoji Meksički narko kartel. Njihovo poslovanje biće u velikom minusu nakon što su upravo izgubili pet tona marhuane, dodaju iz policije. Procjenjuje se da ukupna vrijednost zaplijenjene robe iznosi nešto malo više od pet miliona dolara, ali da ulična vrijednost može premašiti i 50 miliona dolara.

Istraga je počela u martu kada je policija posumnjala u ilegalne radnje jedne prodavnice hrane u vlasništvu Meksikanca u Indianapolisu. Droga je pronađena na krovu kamiona u kom su bile sakrivene pregrade za pakete droge. U ovoj akciji praćenja učestvovalo je 20 agenata.

Uhapšeni dileri su Jairo Ramirez(26), Efren Perez (20), Julio Cesar Castaneda (36) i Tomas Toledo (29), a Castanade i Toleda su ilegalno boravili u Sjedinjenim Američkim Državama. Policija se nada da će ostvariti saradnju sa meksičkom policijom kako bi povećali broj uspješnih akcija.

5 Tons of pot seized in large drug bust: wishtv.com