Ispovijest brata ubice iz Newtowna
0

Ryan Lanza poručio: I ja sam žrtva

Klix.ba
Ryan Lanza, brata Adama Lanze, koji je ubio vlastitu majku, a zatim počinio masakr u osnovnoj školi u Newtownu te presudio i sebi, odlučio je progovoriti o situaciji u kojoj se nalazi.

Dvadesetčetverogodišnjak je na internetu objavio posljednju počast svom bratu kazavši da je tužan zbog njegove smrti, ali i da je i sam žrtva.

"Izgubio sam majku i brata", napisao je Ryan na Facebooku i objavio fotografiju svog mlađeg brata ispod koje je pisalo "R.I.P. - Nedostajat ćeš mi, brate. Voljet ću te dok sam živ", poručio je Ryan koji je prvobitno bio optužen za ubistva 20 djece i šest odraslih osoba.

Prije nego što je krenuo u svoj krvavi pohod, Adam je ubio vlastitu majku dok je ležala u krevetu. Ryan je i njenu fotografiju postavio na Facebook. "Nedostaješ mi, mama. Toliko te volim. Uvijek ćeš biti u mom srcu", napisao je.

Mladić je izrazio ogorčenost zbog pritiska javnosti koja ga okrivljuje za nešto što je počinio njegov brat.

"Umoran sam od toga da ljudi na mene svaljuju krivicu za nešto što je učinio moj brat. Ja volim Adama, on mi je brat, niko nema pravo da ga naziva pogrdnim imenima kada više nije među živima. Ostavite mog brata da počiva na miru, molim vas. Poštujte to", stajalo je u poruci Ryana Lanze