Otkriven mogući motiv ubistava
54

Lanza je ubijao jer ga je majka htjela poslati na psihijatriju?

Klix.ba
Američki mediji prenose kako je moguće da je motiv ubistava koje je u prošli petak počinio Adam Lanza u osnovnoj školi Sandy Hook to što je trebao ići na liječenje u psihijatrijsku bolnicu.

Dugogodišnji prijatelj porodice kazao je za Fox News kako je Nancy Lanza, Adamova majka, bila u procesu slanja sina u psihijatrijsku bolnicu koji je započela neposredno prije nego je on počinio masakr.

Visoki policijski dužnosnik je također izjavio kako se, kao motiv, istražuje mogućnost da je Lanza počinio ubistva iz gnjeva prema majčinoj odluci da ga smjesti na psihijatriju.

"Iz onoga što mi je rečeno znam da je Adam bio svjestan procesa koji je ona pokrenula kako bi ga smjestila na liječenje", kazao je Joshua Flashman, blizak prijatelj porodice.

Flashman je dodao da je Adama uzrujala ovakva majčina odluka i da je bio jako ljut na nju te da je mislio kako ga ona samo želi poslati daleko od sebe.

Međutim, nije jasno da li je procedura doista i pokrenuta, jer prema pisanju američkih medija za takvo što bi joj trebala velika pravna borba, budući da je Adam bio punoljetan i u bolnicu bi ga u tom slučaju slala protiv njegove volje.

Nancy Lanza je volontirala u vrtićima i u školama nekoliko godina, a Flashman kaže da je Adam vjerovao kako je njoj više stalo do te djece o kojoj je brinula nego do njega.

Na dan masakra upravo je Nancy bila Adamova prva žrtva, a Flashman kaže da je ona također bila u prijateljskim odnosima sa direktorom i psihologom škole koji su među ubijenima.