Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto vaše ko legalno. Vi ste ko evlije tamo. Jos samo fali da Kinezi dođu.
Americka humanitarnost nema granica. Briga o sirijskoj nafti je sustina njihove politike. Tako je svugdje de su uvodili svoja demokratska nacela.
Pa nelegalno jeste jer ih Assad nije pozvao. Putin je sa ovim htjeo reći, Turska je nelegalno u Siriji. Samo Erdoanu treba malo vremena.
@A_Qmega Trebaš uvjek čitati između redaka. SAD Rusiji nikad nije bila smetnja u Siriji, malo bombardovali, pomagali Kurde protiv kalifata i slično. Ali Turska se mješa u Ruski interes. Nije bilo dovoljno kupiti četri rakete. Rusija neželi strateški NATO zemlju iza leđa. Niti u blizini njihove baze na moru. Eno ih bombarduju Idlib kao zadnji bastion islamista i onih koji su protiv Assada i Rusije na sirijskom teritoriju.
Naoružaj sirijske pobunjenike adekvatnim naoružanjem i nesjekiraj se. Nestat ce im pempasa za mjesec dana
Sine, i tebi je Amerika dozvolila da uđeš u Siriju, nije Assad. Žario si i palio po Aleppu, Idlibu, i hvalio se kako dobro promovišeš "napredno vojno naoružanje Rusije". Stoga ni jedne. Nisi ništa ni bolji ni gori od drugih aktera u Siriji.
@Ipkis - sem sto su Rusi oslobodili Siriju, porazili Isil i sacuvali Sirijsku cjelovitost i suverenost. Sirijce ipak nije snasla sudbina Bosne, Srbije, Libije i Iraka.
Ko oni tamo legalno... gdje god se ta smeca pojave, problemi nastaju
Tako ne PUTINEEEEEEEEEE
Ničije prisustvo na tuđoj zemlji nije legalno.
Prihodi od krijumčarenja sirijske nafte slivaju se na bankovne račune američkih privatnih paravojnih kompnija i obavještajnih agencija preko brokerskih poduzeća s kojima surađuju. Cijena jednog barela tako prokrijumčarene sirijske nafte je oko 36 dolara [skoro upola od realne cijene], a mjesečni prihodi prevazilaze 30 mil. dolara.