Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači igra je gotova.Glavni mačor je tu.
Jeli ovde narod stvarno nezna da je ovo dogovor Erdogana Trumpa i Putina?! Amerika se povlaci, Turska ulazi da bi Sirija preuzela preostali teren od kurda koji su protjerali arape i prakticki imali kurdsku drzavu bez kontrole Damaskusa. Sada se upravo to i desava. Turskoj je prihvatljivo da Sirija kontrolise svu tu teritoriju samo da nebi kontrolosali kurdi i da sw izbjeglice vrate na svoje. Zavrsetak rata nikada nije bio blize.
Bitno je da narod ne gine.Nek ebu mater ostali.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Erdogan ce unistiti svoje obicno stanovnistvo. Idu mu nezapamcene sankcije u istoriji..prepolovit ce mu se ekonomija za 15 dana
Neće oni ništa spriječiti. Ali Turska je vidjela da je sama u svom poduhvatu i da je ovisna o jednoj sili. To je sad Rusija. Erdoan je sve dao da sruši Assada. Naoružavao sve i svašta, samo Kurdi nisu htjeli u rat protiv Assada. Sad je napao Kurde ka lizalo za svoje birače. Ali glavni cilj nije ostvaren. Nema Kalifata ili novog osmanskog carstva. Udaljio zemlju od zapada i sad je ovisan od Putinove milosti.
Naravno da nece, prvo je Trump dao zeleno svjetlo Erdoganu a sada to radi i Putin koji dozvoljava da Erdogan sredi teroriste i onda ustupi prostor Siriji i njenom narodu A svi koji misle i navijaju za Americke sankcije Turskoj treba da znaju da je sve to igra za javnost. Ali nas naros glup i nezna da cita medju redove niti vidi dalje od nosa.
@Analiticar1992 "Podsjetio je da prema ranijim dogovorima Turska može ući na sirijsku teritoriju samo između pet i 10 kilometara".. dogovorali se već o Siriji ranije
Kurdi su i u Iraku dobili autonomiju pa onda okrenuli ledja Bagdadu i isli na referendum za samostalnost i ako im nije uspio jer ih je samo Izrael podrzao. Tako ce da okrenu ledja i Asadu i Damasku, jer ce prvom prilikom da pokrenu put za samostalnost. Turska dobro zna namjere kurda i zato je sigurnosna prijetnja po Tursku.
Na tursku vojnu operaciju koja nosi naziv “Izvor mira” do sada je svakako najžustrije reagovao premijer Izraela Benjamin Netanjahu : Navedeni stavovi izraelskog premijera su više nego očekivani usled višedecenijskih napora Izraela da sprovede u delo zamisao o “Velikom Kurdistanu” kako bi destabilizovao Iran, Tursku i Siriju, i dalje podrio državotvornost Iraka gde su kurdski separatisti 2017. godine održali referendum o potencijalnom formiranju nezavisne kurdske države
Glupi arapi, ko god želi može doći i ubijati.
Dje je sad analiticar ters_lokum da mi kaze da nisam bio u pravu, od pocetka sam pisao o upravo ovakvom razvoju situacije.
Opet kurdi prevareni, prepustili teritorij Asadu za koji su se borili dugo godina.
kurdi ušli u istanbul a klix šuti
Da se Nelazemo Turska moze i Kurde i Assadovu vojsku razbucati za par dana ,mislim Assad i nema vise vojske to su Sitske Ruske Frakcije !
turski tenkovi nemaju osnove protiv ruskih t90