{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rim će dati pomoć Libiji od 300 do 400 miliona eura"

F
9.6.2011. u 20:32
0
3
"Rim će dati pomoć Libiji od 300 do 400 miliona eura"
0
"Rim će dati pomoć Libiji od 300 do 400 miliona eura"
Maurizio Massari
Italija će dati pomoć oko 300 do 400 miliona eura libijskim pobunjenicima, saopćio je u četvrtak glasnogovornik talijanskog ministarstva vanjskih poslova Maurizio Massari na margini sastanka kontakt grupe o Libiji u Abu Dabiju.
"Mi ćemo osigurati direktnu pomoć, u obliku kredita i goriva, u vrijednosti oko 300 do 400 miliona eura“, rekao je na konferenciji Maurizio Massari, javio je AFP.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini učestvuje u Abu Dabiju na sastanku u toku kojeg bi trebalo da kontakt grupa uspostavi mehanizam finansijske pomoći Nacionalnom tranzicijskom vijeću, političkom oganu pobunjenika.

"Mi smo zamrznuli oko osam milijardi dolara libijske imovine samo u Italiji, a to je imovina koja ne pripada libijskom režimu, to je za libijski narod", kazao je Frattini.

Italija, bivša moćna kolonijalna sila u Libiji, nalazi se među zemljama koje su priznale Vijeće kao legitimnog sagovornika u ovoj zemlji.
I kuvajtski ministar vanjskih poslova je potvrdio da će njegova zemlja libijskim pobunjenicima prebaciti 180 miliona američkih dolara, koristeći se novouspostavljenim mehanizmom prebacivanja fondova.

"Kuvajt je obećao 180 miliona dolara privremenom finansijskom mehanizmu", kazao je šeik Mohamad al-Salem al-Sabah, prenijele su agencije.

Potpredsjednik libijskog tranzicijskog vijeća Abdel Hafid Goga je u četvrtak u Abu Dabiju potvrdio da je međunarodni fond za finansijsku pomoć pobunjenicima "operabilan".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: