Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ta tvoja teorija o svrsi postojanja Anonymousa "da se uklone sa scene ovakvi koji stvarno pruzaju otpor" je malo "far fetched".
nemoj mi pripisivati ono sto nisam rekao. iznio si svoje a ne moje tvrdnje. Anonymous uopste nije izgubio kredibilitet, nego i dalje ima ogromnu bazu simpatizera, sto i jeste jedan od ciljeva "drzavne bezbjednosti" koju spominjes. Anonymous kao ideja nije otet od opozicije vec joj je podmetnut. akcije i najave Anonymousa su medijski odlicno pokrivene, je li treba tome sta dodati? Bradley Manning nije cirkus nego prijetnja svima onima koji bi dosli na ideju da leakuju povjerljive informacije, i prica o njemu je medijski odlicno pokrivena. a potencijalnih leakera ima takoreci koliko i americkih vojnika. Anonymous izmedju ostalog sluzi da usmjeri opoziciju, to jest da naivnim prosvjednicima i hakerima sugerise koga treba napadati. danas je to Izrael a juce su bili Iran, Kina, Sirija. time je jasno da su anonimusi na strani NATO-a. treba li tome sta dodati?
Vid borbe u drugim zemljama protiv Anonymousa je obeshrabrivanje pridruzivanja Anonymousima, sto je opet lazno predstavljanje, tj, ubjedjivanje da Anoni ne postoje vec je to samo honeypot, da je wikileaks cirkus i podmetacina... Cuva se vlast hebiga, obeshrabruje se na sve nacine.
Ti si izgleda duboko ubjedjen da je i wikileaks cirkus za javnost, da je Bradley Manning cirkus, da je otmica decka iz Anonymousa u Veracruzu cirkus, i da masoni upravljaju svijetom na celu za gramzivim Rotschildom. Price sto su navodno anonymousi najavljivali da ce otkriti velike tajne iz NASA i slicne djetinjarije su Anonymous odmah demantovali kad su se price pojavile. Namjestaljka su te i slicne djetinjarije o NASA i Anonymousima. Tj, nastavak nekadasnjeg projekta: googlaj COINTELPRO. Drzavna bezbjednost lazno se predstavlja na youtube kao Anoni provlaceci u javnost djetinje price, a samo da bi Anonima srozali kredibilitet, odnosno da se javnost ne bi vise osvrtala na nezrele Anonymouse. Jer kad nemas medijsku paznju i kad te niko ne sljivi ni 2% onda i nemas za sta se truditi. Mozda i ovo o Izraelu da Anoni nisu nikada izjavili, vec NSA ili neka slicna drzavna tajna sluzba u njihovo ime.
@plovak Anonymus i jeste bajka, da se uklone sa scene ovakvi koji stvarno pruzaju otpor. da li si sad skont'o? guglaj: "honeypot".
papci su sami sebi priljepili etiketu teroristi... jadna im je majka sada
Toliko o tvrdnjama da su Anonimni bajka.
10 Godina?! 250.000$ po svakoj tacki? Ovi ameri nisu udure...
bravo mali, sladak si skroz ;)