Sastanak na nepoznatom mjestu
0

Putin pjevao s razmijenjenim ruskim špijunima

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je kako je upoznao ruske obavještajce deportirane iz SAD-a nakon uspješno obavljene razmjene američkih i ruskih špijuna koja se dogodila u ovom mjesecu, javio je BBC.

Putin je kazao kako su zajedno pjevali pjesme o domovini, ističući kako nema sumnje da su ruski špijuni imali zanimljiv život. Ipak, odbio je reći gdje je sastanak održan.

Deset ruskih špijuna prebačeno je u Beč, nakon što je američki sud odbacio optužbe protiv njih kojim im se stavljalo na teret pranje novca. U Beč su stigla i četiri ruska zatvorenika koja su oslobođena u ime najveće razmjene špijuna od Hladnog rata.

Putin, koji je služio kao agent KGB-a za vrijeme sovjetske ere, boravio je u posjeti ukrajinskom Forosu kad je komentarisao sastanak sa špijunima.

On je također potvrdio da je Anna Chapman - koja je dobila ponajviše prostora u zapadnim i ruskim medijima - bila među agentima s kojima se sastao.

Kazao je kako je svako od njih imao težak život.

"Prvi je problem bio strani jezik, morali su ga znati kao maternji. Morali su dugo godina misliti i govoriti ono što im je rečeno u interesu domovine, a da nisu mogli računati na diplomatski imunitet", kazao je premijer.