Komentari (201)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vi ste vec odavno stranci u svojoj zemlji!
a koliko njih je uzelo drzavljanstvo?? sve druge i trece generacije nasih ljudi, turaka, talijana.......su uzeli drzavljanstva, udalo se ozenilo se izmjesalo se...........prodjes ulicom i najmanje sto cujes je njemacki jezik......na svakom koraku grcka, turska, balkanska itd. radnja ......
reci ti,neam pojma
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
OD nekih 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka vi ste lagano počeli da postajete stranci u svojoj zemlji. Primali ste raznorazni šiš i goliš da vam bude jeftina radna snaga, da bi vi mogli lagodno živjeti, davali ste državljanstva svima... Pravite po jedno, maksimum dvoje djece, a turci, arapi i ostali od petero pa naviše. I svi su njemački državljani. Još kad im se pridruže ove izbjeglice, 'ladno će, kulturno i demokratski da vas preglasaju na nekim od izbora u narednih 20 godina. Pričaće se onda-bila jednom jedna Njemačka...
@Nokian808 O pojmu multikukturalnosti se ovde uopšte ne može govoriti, jer će, neminovno, jedna civilizacija (mislim na germansku), kakva god ona kroz istoriju bila, svojom krivicom biti iznutra "progutana" od strane bliskoistočnih pridošlica. Prošla su vremena nekog mirnog suživota i poštovanja vrednosti drugih naroda i kultura, danas je na djelu totalna asimilacija.
Bit ce osmansko carstvo
Zastrašujuće je kako se neki detalji iz istorije, historije ili povijesti ponavljaju. Svako ko je bio barem u osnovnoj školi je zapamtio one famozne uzroke oba Svjetska rata, pa da provjerimo: neravnomjerna ekonomska raspodjela (ima), potreba za novom teritorijalnom preraspodjelom (ima), buđenje nacionalističkih težnji (ima), niz "manjih" uvodnih sukoba (ima), nagomilavanje naoružanja (ima), nedostatak resursa - voda, nafta, rude (ima)... U Njemačkoj ali i drugim zemljama se opet bude spontano pokreti nekih "nacional-socijalista" i sličnih, sa parolama koje kao da su iz Mein Kampf-a. I eto ga Treći Svjetski Rat. Bože, resetuj nas!
stranci u vlastitoj zemlji...?hm,a šta je to vlastita zemlja?ono za šta imaš na papiru da je tvoje ili misliš na državu?u božjoj knjizi piše da je zemlja stvorena za ljude,ali ne piše eto da jedan dio te zemlje pripada njemcu,jedan bjelcu,jedan crncu ,jedan žući itd.moj brate tvoje je samo ono što imaš u džepu i ništa drugo,evo,ni mi ne želimo ni pedera ni srba u svojoj zemlji pa eto,tu su,mogu mu zabraniti samo da uđe na moj posjed,sve drugo što bi uradio bio bi kriminal
Bice svega ...samo cekajte malo da se jos zakuha ....
stidite se vi koji protestujete, odlazili ste na Bliski istok i sad idete i zaradjujete grdne pare na njihovom jadu i njihovoj nafti...
Treba sve švabe protjerati a naseliti Njemačku izbjeglicama, da oni brate preuzmu ekonomiju, gospodarstvo, politiku i raspolaganje proračunom..., pa da vidiš prosperiteta i napretka.
Za tri mjeseca bi pitali gdje su švabe otišle da idemo za njima...
Nemacka je zemlja ogranicenog suvereniteta
Genije a ko je omogucio nemackoj da se ekonomski uzdigne posle ww2 ?
Satrase vas crnoglavci
Joj al kada nase izbjeglice tokom ljeta dodju iz Njemacke, Svice, Austrije obici rodnu grudu pa podju pricat njemacki i to toliko glasno ne bi li svi skontali kako su oni iz dijaspore.
Apsolutno razumijem njemce...
To vam se desi kad otjerate ljevičare iz Libije, Egipta, Sirije, Maroka, Jordana ... i dovedete američke islamiste.
ja ih razumijem i odobaravam to što rade
Sve je stvar nataliteta. Ako ne žele da budu manjina u svojoj državi za 100 godina neka prave više djece.
Britanija, francuska i spanjolska nece primati ni privremeno!Opekli se dobro.U Brit 5% muslimana a 45% medu korisnicima socijalne pomoci!Nisu ludi!Mislim da od nartedne godine krecu kao i USA -sistem lutrije pa ce primiti vise juzne amerike i kineza!
protesti su opravdani i sarajlije trebaju proteste i oni su stranci u vlastitom gradu
Ja ne znam da li znaju da ce za 3-5 god svi nazad!Njemacke papire nikad nece dobiti jer treba cijeli set zakona mijenjati za to!Ubrzano se vracaju albanci, turci a za njima afgani i pakiji, tako da ce broj muslimana ostati isti!Pegida raste i to je nepovratan proces-pojavljuju se cak i u MÜnchenu, gdje ih nije bilo.Vec imaju u svom sastavu 10% stranaca koji su prihvatili njemacku kulturu i nacin zivota!