OD nekih 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka vi ste lagano počeli da postajete stranci u svojoj zemlji. Primali ste raznorazni šiš i goliš da vam bude jeftina radna snaga, da bi vi mogli lagodno živjeti, davali ste državljanstva svima... Pravite po jedno, maksimum dvoje djece, a turci, arapi i ostali od petero pa naviše. I svi su njemački državljani. Još kad im se pridruže ove izbjeglice, 'ladno će, kulturno i demokratski da vas preglasaju na nekim od izbora u narednih 20 godina. Pričaće se onda-bila jednom jedna Njemačka...
Multtkuturalnost je bogastvo. I najmocnija država svijeta je bastala na mixu naroda. Dolazak ce dugorocno biti ekonomska prilika i prednost a ne nedostatak.
@Nokian808 O pojmu multikukturalnosti se ovde uopšte ne može govoriti, jer će, neminovno, jedna civilizacija (mislim na germansku), kakva god ona kroz istoriju bila, svojom krivicom biti iznutra "progutana" od strane bliskoistočnih pridošlica. Prošla su vremena nekog mirnog suživota i poštovanja vrednosti drugih naroda i kultura, danas je na djelu totalna asimilacija.
Prikaži sve komentare (201)