Dokazi sa suda
0

FOTO / Procurile fotografije Assangeovog puknutog kondoma

Sarajevo-x.com
Osnivač WikiLeaksa Julian Assange optužen je za silovanje i seksualno uznemiravanje zbog puknutog kondoma koji je koristio tokom seksa. Fotografije kondoma, kojeg švedsko tužilaštvo koristi kao dokaz, procurile su na internet zajedno sa kompletnim policijskim izvještajem.
Podsjećamo da je kandidat za Nobelovu nagradu za mir u ozbiljnim problemima zbog optužnice, a trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u Velikoj Britaniji, gdje je smješten nakon plaćene kaucije.

Assangea je za silovanje optužila ljevičarska aktivistica Anna Ardin, koja tvrdi da je Australac odbio staviti kondom, da bi ga u toku seksa svojevoljno skinuo nakon što ga je stavio na njen nagovor. Ona također tvrdi i da je koristio silu i da joj je pocijepao odjeću.

Nakon odnosa djevojka je sačuvala kondom i predala ga policiji, koja je obavila forenzičku analizu.

Prema analizi, na kondomu su vidljive male ogrebotine pri vrhu, ali je zaključeno da oštećenja nisu nastala korištenjem alata, javlja portal Gizmodo.com.

Fotografije koje vidite dio su izvještaja švedske policije na sto stranica, a uključuje razgovore i bilješke istražitelja.