Podrška kraljevskog para
1

Princ William i Kate videopozivom iznenadili učenike i nastavnike škole u Velikoj Britaniji

E. Sk.
Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea princ William i Kate Middleton iznenadili su učenike i nastavnike u jednoj osnovnoj školi u Velikoj Britaniji kada su ih pozvali na videopoziv dok je zemlja u karantini tokom pandemije koronavirusa.

Kraljevski par je dao podršku školi u Lancashireu na sjeverozapadu Engleske iz posebnog razloga.

Riječ je o školi koja se nalazi u neposrednoj blizini Opće bolnice Burnley, i otvorena je za djecu pojedinih radnika, uključujući osoblje Nacionalne zdravstvene službe, piše CNN.

"Bravo. Iskreno, vama i svima koji rade uprkos teškoj situaciji. To mora biti da je olakšanje za sve roditelje koji su ključni radnici u ovoj teškoj situaciji. Važno im je da znaju da su njihova djeca na sigurnom mjestu", poručila je Kate.

Razgovarali su i sa nastavnicima i školskim osobljem.

U nastojanju da zaustave širenje koronavirusa, škole u Velikoj Britaniji zatvorile su se 20. marta za sve učenike, osim onih ključnih radnika, uključujući ljekare, medicinske sestre i osoblje supermarketa.

Velika Britanija je u karantini od 24. marta kada je premijer Boris Johnson, koji se trenutno liječi od koronavirusa i nalazi se na intenzivnoj njezi, izdao naredbu o boravku kod kuće, upozoravajući ljude da mogu napustiti svoje domove samo zbog kupovine ili ukoliko moraju na posao.