"The Idea of You"
14

Ovaj dugoiščekivani film postao je najgledaniji u 24 sata, a navodno je inspirisan poznatim pjevačem

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Nova romantična komedija "The Idea of You" privukla je mnogo pažnje zbog teme o razlikama u godinama između partnera.

Film, koji je 2. maja objavljen na streaming platformi Prime, postao je najgledaniji film za samo jedan jedan. Flix Patrol je objavio da nova savremena ljubavna priča s Anne Hathaway i Nicholasom Galitzineom u glavnim ulogama nije samo najveći trend na platformi, već je i na četvrtom mjestu u Top 10 američkih filmova.

Film je temeljen na istoimenom ljubavnom romanu Robinne Lee, a prati Solene (Anne Hathaway), 40-godišnju samohranu majke koja započne neočekivanu romansu s 24-godišnjim Hayesom Campbellom (Nicholas Galitzine), koji je pjevač popularnog boy benda August Moon.

Kada Solene uskoči da prati putovanje svoje kćeri tinejdžerice na muzički festival Coachella nakon što je kćerkin bivši dečko krenuo u posljednji tren, ona se slučajno susreće s Hayesom i gdje se pojavljuju iskrice između njih. Dok započinju burnu romansu, ubrzo će Hayesin status superzvijezde predstavljati neizbježne izazove za njihovu vezu, a Solene uskoro otkriva da bi život pod njegovim svjetlima reflektora mogao biti više nego što je očekivala.

Zanimljivo je da su korisnici društvenih mreža pronašli pararelu između romana i razlike u godinama Harryja Stylesa i Olivije Wilde. Međutim, iako je knjiga izašla prije nego što su Styles i Wilde bili u vezi, autorica romana Lee je rekla kako ju je zaintrigirao Stylesov život.

To njeno interesovanje za popularnog pjevača, dalo je povod reditelju Michael Showalter da kreira lika koji zbog stila i tetovaža, a i priče o razlici u godinama između pjevača i starije uspješne žene neodoljivo podsjeća na Harryja Stylesa.

Ipak, film nije samo simpatična priča o razlikama u godinama, već prikazuje žensku borbu za identitet i individualnost nakon majčinstva i razvoda. Lik kojeg tumači Anne Hathaway ne prikazuje ženu koja ima krizu srednjih godina i ponaša se kao njena kćerka, niti prikazuje ženu koja se prepustila godinama. Solene zapravo prikazuje ženu koja je istovremeno moderna i uspješna, ali u skladu sa svojim godinama.