Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da ni u Americi ne bi ovako brzo reagovali i sve ponovo izgradili. Bravo za Tursku.
Smiješna tvrdnja...pa 60 000 beskućnika spava na ulici u LA samo.
Kakva crna Amerika, po svijetu pametuju a kod njih narkomana zombija i beskućnika more, ne žele se njima pozabaviti
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Imam prijatelja u Hrvatskoj, zivio u Petrinji. U zemljotresu ostao bez kuce. 9 mjeseci zivio u kontejneru, danas zivi u Zagrebu pod kirijom. Nikad nisu dobili ni eura pomoci, kuca i dalje stoji neuslovna za zivot. Dok su bili u kontejneru prvih 20ak dana imali su hranu i higijenska sredstva, kasnije snalazi se. I dan danas kad prodjes Petrinjom vidis da ima mjesta koja nisu ni ociscena. A ovdje likovi pisu ostala bara na stazi za trcanje...
U Petrinji i danas dan zivi 15% stanovnika srpske nacionalnosti, pa hoće demokratska Hrvatska da to istrijebi na kulturan način.
Sredjenije mnego kod nas gdje uopste nije bio zemljotres😂
Turska je sila u ekonomici. Za tako kratko vrijeme obezbjediti smještaj stanovnicima i poslije zgrade napraviti svaka čast za Tursku.
Gdje su oni sto su po komentarima pisali da su u to vrijeme samo predizborna obecanja Erdogana da ce sve obnoviti. Izbori prosli, on pobjedio i evo iz dana u dan oni obnavljaju grad. Neko je pomijesao Erdogana i Bakira, a razlika je nebo i zemlja. Da je nama jednog kakav je Erdogan.
mozes ih mrziti, ili voljeti, ali ovakva brzina gradnje i sanacije je bila jos samo u vrijeme Tite. Hrvatska u EU, silne novce dobili, a jedva da su nesto uradili, a obim zemljotresa daleko manji.
hrvati još nisu sagradili onih 13 kuča što je poruseno evo več koliko godina od zemljotresa
Sve potrosace Astra Borovo firme (radnje: LIU JO, Hugo, Boss, Desigual, Luisa, Guess...) molim na bojkot jer radnicima od oktobra ne uplacuju plate i doprinose. Inspekcija bila, platili kaznu i dalje ne uplacuju plate a radnike maksimalno izrabljuju !
Sto radnici idu na posao?
Isti zemljotres je pogodio i Siriju, uzrokujući također ogromne žrtve i štetu, a o njima jadnima niko ne piše
Gledaj pjesacke i biciklisticke staze. Saht na pola biviklisticke staze i to prefarban plavom bojom da se ne vidi a voda se zadrzava na stazi. Bojim se da ne ovo mazanje ociju narodu i vlasti za politicke poene ali opet bolje i da u tim kucama zive nego na ulici. Za pohvale ali kvalitet je upitan
Braco tamo zemlja jos radi nije to austrija i svaki dan bude manji zemljotres
Gledaj slike, biciklisticka staza ide preko po šahta, a voda se zadrzava na tartan stazi za trcanje. Da nije neka bosanska firma izvodila radove, lici mi na njihov fušeraj?
I opet pljujete Erdogana, a vaši SDA, SDP, NIP i ostali vas kradu i to sve "po zakonu" , što reče Branković.
Kaze lik sto je spasavao tamo ljude strasno izgledalo... Vidimo zgradu super nije joj nista ali ocitava neku toplotu, trazimo vrata da udjemo, kad nema vrata zgrada haveru propala u zemlju 4 sprata
i opet se vidi fuš na skoro svakoj slici.....
U kakvom vremenu zivimo, protoka informacija. Ljudi su totalno zaboravili na ovaj dogadjaj.