Tripoli
0

Ponovo bombardovano Gaddafijevo uporište

SRNA
NATO je danas ponovo bombardovao Gaddafijevo uporište u Tripoliju, samo nekoliko časova nakon što je državna televizija emitovala snimke Gaddafija koji su demantovali glasine o njegovoj pogibiji.

Alijansini avioni do sada su nekoliko puta bombardovali objekat Bab al Azizijah, ali NATO demantuje da je pukovnik direktna meta napada.

Libijski zvaničnici pokazali su novinarima rezultate novog bombardovanja i rekli da je u napadu poginulo troje, a ranjeno 25 ljudi.

Jedan dio dvospratnice je uništen, a na ulici su ostale betonske krhotine. Na dva mjesta oko objekta ostali su duboki krateri.

Istovremeno, lideri pobunjenika koji se bore protiv Gaddafijeve uprave posjetili su London kako bi osigurali veću podršku za svoj pokret. Bijela kuća saopštila je da će visoka delegacija pobunjenika sutra biti prvi put primljena u Washingtonu.

SAD, Velika Britanija i Francuska tvrde da neće zaustaviti vazdušne udare dok se Gaddafi ne povuče sa vlasti.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim rekao je da je Sjevernoatlantska alijansa izgubila svaku moralnost zbog bombardovanja libijskih gradova.
Zvaničnik u štabu NATO-a rekao je da je meta posljednjeg vazdušnog udara bio veliki komandni i kontrolni bunker, ali Ibrahim tvrdi da objekat Bab al Azazijah nema nikakavu vojnu funkciju.