{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Policija demantovala hapšenje napadača iz Toulousea

S
Sarajevo-x.com
21.3.2012. u 14:56
0
9
Policija demantovala hapšenje napadača iz Toulousea
0
Policija demantovala hapšenje napadača iz Toulousea
Farncuski mediji su u poslijepodnevnim satima javili da je policija uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio rabina i troje djece ispred jedne jevrejske škole u Toulouseu, međutim ministar unutrašnjih poslova Claude Guéant tu vijest je demantovao.
Mediji su javili da su specijalci nakon višesatnih pregovora sa 24-godišnjim Muhammedom Merahom, porijeklom iz Alžira, upali u zgradu koja je bila opkoljena od ranih jutarnjih sati i uhapsili ga.

Međutim, vrlo brzo se oglasio i ministar Gueant kazavši da je muškarac osumnjičen za sedam ubistava (trojice vojnika, jednog učitelja i troje djece), još uvijek u opkoljenoj zgradi i da policija sa njim pregovara.

U međuvremenu, policija je u automobilu jednog od Merahove braće, koji je jutros uhapšen, otkrila eksploziv.

Merah je navodno već bio u zatvoru u Afganistanu 2007. godine odakle je pobjegao tri mjeseca nakon što je osuđen na kaznu od tri godine zatvora zbog postavljanja bombi, a pobjegao je uz pomoć talibana.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Claude Guéant je ranije rekao da je Maher povezan sa Al-Qaedom i da je ubistva počinio kako bi osvetio nedužnu palestinsku djecu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: