Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Kako su naveli, Oxfordova vakcina pod nazivom ChAdOx napravljena je od genetski modificiranog virusa koji prouzrokuje virus prehlade kod čimpanzi." i ovo neka budala a ubrizga u sebe ... hahahaha pa prije hors.
@Wolfram pa primio si slican virus kad su te cijepili za ospice i rubeolu. Sudeci po kognitivnom razvoju, netko zloban bi zakljucio da je i on nuspojava.
@Wolfram u pravu si. vjestackim virusom od majmuna protiv vjestackog virusa kod covjeka. jebote oni teoreticari zavjere sve u pravu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovi ne znaju ni prevesti, 90% je ako se da pola doze i nakon mijesec cijela.
Nauka ❤️
Velike utrke sa vakcinama donise u kase milijarde a ljudima sta bude.strasno ce se sve pokazati na kraju sve.
znači vakcina za čimpanze ?
Oni mjenjaju strukturu korone, kako kome odgovara.. U pitanju je samo što duže potraje pandemija, da bude bolja zarada za proizvođače.. Jeftino za siromašne, a bolji za bogate zemlje. Tako je i u svemu..
Mene ne previđajte!
Astra Zenica
Da tijelo prepozna virus!!?? Pa kod nas nemogu prepoznati lopove na vlasti pa uvijek biraju iste
https://www.cancer.gov/publications/dictionaries/cancer-drug/def/attenuated-chimpanzee-adenovirus-5t4-vaccine
Kako se zove taj virus koji je genetski modifikovan i koji je detaljan opis principa modifikacije istog. Opet neki polu clanak koji kao nesto opisuje.
100 miliona doza = 50 miliona ljudi vakcinisano - i sve pokupovala britanija :D... Mi cemo na red doci nekad tamo u maju - junu .. Mozda i do iduce jeseni :D
Jel se prica kako ce se vakcina dobijati? treba li napraviti prvo seroloski test ako osoba ima antitijela i vec bio zarazen koronom i ne treba mu vakcina jer nece imati efekta, ti pitam zbog ograniceni broj vakcina.
u Brazilu prvi covjek koji je primio korona-vakcinu umro!!! u Juznoj Koreji 50-tero umrlo zbog vakcine protiv gripe!!!
@AmarVisoko Knjige citat knjige citat
Pa tako funkcionisu sve vakcine od prvih medicinskih pronalaska, sa malim kolicinama otrova tjeraju organizam da prepozna opasnost i proizvede antitjela.
Sada kada se sve ove silne vakcine pojave na tržištu biće cirkusa oko kupovine kao i oko respiratora. Učinkovita 90%, 95%, 98%, 99%, 99,99%. Još da reklamu bace kako uklanja jačmir i hemoroide.