{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkazani letovi na londonskim aerodromima

F
18.12.2010. u 14:55
0
0
Otkazani letovi na londonskim aerodromima
0
Otkazani letovi na londonskim  aerodromima
Foto: SkyNews
Gotovo nezabilježen val hladnoće u subotu izazvao je veliki poremećaj u cijeloj Velikoj Britaniji, gdje su otkazani brojni letovi na londonskim aerodromima, a stotine vozača je moralo provesti noć u automobilima.
Otkazani su svi letovi British Airwaysa između 10.00 i 17.00 sati na aerodromu London-Heathrow, prvom u svijetu u međunarodnom saobraćaju, i na Gatwicku, drugom britanskom aerodromu na jugu Londona. Kompanija s letovima niskih cijena EasyJet uradila je isto između 06.00 i 10.00 sati na aerodromu Gatwick.

"Gatwick ostaje otvoren, ali mi danas očekujemo velike snježne padavine", upozorio je glasnogovornik aerodroma.

Kašnjenja su zabilježena na velikom broju aerodroma u zemlji.

Velike snježne padavine na sjeveru i zapadu otežavaju i cestovni promet u jeku odlaska na božićni odmor. Stotine vozača su morale provesti veliki dio noći u svojim automobilima nakon što je jedan kamion blokirao cestu u Lancashireu, na sjeverozapadu Engleske.

Voz Eurostar je zabilježio kašnjenja do 60 minuta, dok su željeznička preduzeća u jugoistočnoj Engleskoj pružala ograničene usluge.

Velika Britanija će ubilježiti decembar kao najhladniji mjesec od 1910. godine, saopćio je Met Office, državna meteorološka služba.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: