|

Otkazani letovi na londonskim aerodromima

Otkazani letovi na londonskim aerodromima
0
F
FENA
18.12.2010. u 14:55
0
komentara
0

dijeljenja
Otkazani letovi na londonskim  aerodromima Foto: SkyNews
Gotovo nezabilježen val hladnoće u subotu izazvao je veliki poremećaj u cijeloj Velikoj Britaniji, gdje su otkazani brojni letovi na londonskim aerodromima, a stotine vozača je moralo provesti noć u automobilima.
Otkazani su svi letovi British Airwaysa između 10.00 i 17.00 sati na aerodromu London-Heathrow, prvom u svijetu u međunarodnom saobraćaju, i na Gatwicku, drugom britanskom aerodromu na jugu Londona. Kompanija s letovima niskih cijena EasyJet uradila je isto između 06.00 i 10.00 sati na aerodromu Gatwick.

"Gatwick ostaje otvoren, ali mi danas očekujemo velike snježne padavine", upozorio je glasnogovornik aerodroma.

Kašnjenja su zabilježena na velikom broju aerodroma u zemlji.

Velike snježne padavine na sjeveru i zapadu otežavaju i cestovni promet u jeku odlaska na božićni odmor. Stotine vozača su morale provesti veliki dio noći u svojim automobilima nakon što je jedan kamion blokirao cestu u Lancashireu, na sjeverozapadu Engleske.

Voz Eurostar je zabilježio kašnjenja do 60 minuta, dok su željeznička preduzeća u jugoistočnoj Engleskoj pružala ograničene usluge.

Velika Britanija će ubilježiti decembar kao najhladniji mjesec od 1910. godine, saopćio je Met Office, državna meteorološka služba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.